Buvęs JAV viceprezidentas: istorija laikys D. Trumpą „atsakingu“ už išpuolį Kapitolijuje

Buvęs JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as šeštadienį pareiškė, kad istorija laikys buvusį prezidentą Donaldą Trumpą „atsakingu“ už jo vaidmenį 2021 m. užpuolant JAV Kapitolijaus pastatą, pranešė JAV žiniasklaida.

​Buvęs JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as šeštadienį pareiškė, kad istorija laikys buvusį prezidentą Donaldą Trumpą „atsakingu“ už jo vaidmenį 2021 m. užpuolant JAV Kapitolijaus pastatą, pranešė JAV žiniasklaida.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Buvęs JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as šeštadienį pareiškė, kad istorija laikys buvusį prezidentą Donaldą Trumpą „atsakingu“ už jo vaidmenį 2021 m. užpuolant JAV Kapitolijaus pastatą, pranešė JAV žiniasklaida.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2023, 12:16 PM

Šios pastabos greičiausiai padidins buvusių bendražygių nesutarimus, kilusius nuo tada, kai M. Pence'as atsisakė paremti D. Trumpo pastangas panaikinti 2020 m. rinkimų rezultatus ir likti valdžioje.

„Prezidentas Trumpas klydo“, – pareiškė M. Pence'as per kasmetinę vakarienę Gridirono klube, prestižinėje žurnalistų organizacijoje Vašingtone, renginys pritraukia aukščiausius politikus.

„Aš neturėjau teisės atšaukti rinkimų. Jo neatsakingi žodžiai tądien sukėlė pavojų mano šeimai ir visiems Kapitolijuje. Ir aš žinau, kad istorija patrauks Donaldą Trumpą atsakomybėn“, – citavo M. Pence'ą kelios žiniasklaidos priemonės.

Kai kurie iš tūkstančių, 2021 m. sausio 6 d. įsiveržusių į JAV Kapitolijų, ragino pakarti M. Pence'ą ir privertė jį slėptis.

D.Trumpas jau paskelbė apie savo ketinimą siekti naujos prezidento kadencijos per 2024 m. rinkimus. M. Pence'as leido suprasti, kad gali mesti jam iššūkį siekiant tapti respublikonų kandidatu.

Paprastai „Gridirono vakarienė“ yra linksmas renginys su muzika, ir iš pradžių M. Pence'as mėgino juokauti. „Visa širdimi ir be išlygų palaikysiu Respublikonų partijos kandidatą į prezidentus 2024 m., jei tai būsiu aš“, – sakė jis. Baigdamas kalbą M. Pence'as pareiškė, kad vienu klausimu jis visiškai nejuokauja.

„Amerikos žmonės turi teisę žinoti, kas įvyko Kapitolijuje sausio 6 d.“, – citavo jį laikraštis „The Washington Post“. M. Pence‘as perspėjo, kad tai, kas nutiko tą dieną, buvo „gėdinga“, o vaizduoti įvykius kaip nors kitaip „yra pasityčiojimas iš padorumo“.

Per pobūvį niekas nesitikėjo tokių aštrių M. Pence'o pastabų prieš D. Trumpą. „Buvau per vakarienę ir galiu patvirtinti, kad Mike‘as Pence‘as tikrai visus nustebino, daugeliui atvipo žandikaulis“, – tviteryje parašė buvusi Valstybės departamento pareigūnė Maryam Mujica.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.