Londonas per ateinančius dvejus metus gynybai papildomai skirs 5 mlrd. svarų

Dėl Rusijos karo Ukrainoje ir pasaulinių krizių Didžioji Britanija toliau didins savo gynybos išlaidas. Vyriausybė pirmadienį pranešė, kad per ateinančius dvejus metus papildomai į ginkluotąsias pajėgas bus investuota beveik 5 mlrd. svarų (6,65 mlrd. eurų). 3 mlrd. šios sumos bus skirta tokiems projektams, kaip AUKUS saugumo aljansas su JAV ir Australija. Apie 1,9 mlrd. svarų numatyta amunicijos atsargoms papildyti. Atsargos pastaruoju metu smarkiai sumažėjo dėl paramos Ukrainai.

 Jungtinė Karalystė.<br> 123rf.com nuotr.
 Jungtinė Karalystė.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2023, 9:01 PM

„Kadangi pasaulis tampa vis nepastovesnis ir konkurencija tarp valstybių intensyvėja, Didžioji Britanija turi būti pasirengusi išlaikyti savo pozicijas“, – sakė ministras pirmininkas Rishis Sunakas. Jis pirmadienį išvyko į JAV, kur susitiks su JAV prezidentu Joe Bidenu ir Australijos vyriausybės vadovu Anthony‘iu Albanese.

Anot R. Sunako, padidinus sumą gynybai, ginkluotės išlaidos iki 2025 metų išaugs iki 2,25 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Tikslas yra 2,5 proc. Gynybos ministras Benas Wallace‘as, anot žiniasklaidos, reikalauja gynybos išlaidų didinimo iki 3 proc.

Londonas 2020 metų pabaigoje paskelbė apie didžiausias išlaidas gynybai nuo Šaltojo karo pabaigos. Anot kritikų, kariuomenės būklė yra prasta. Didžioji Britanija yra viena didžiausių Ukrainos rėmėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.