Rusijoje „mobikų“ žmonos ir motinos pasiuntė žinutę V. Putinui: ragina liautis siųsti mobilizuotus vyrus į skerdyklą

Maskvos srities mobilizuotų rezervistų motinos ir žmonos kreipėsi į Rusijos prezidentą V. Putiną ir gynybos ministrą S. Šoigu, prašydamos nesiųsti jų artimųjų į fronto linijas. Vaizdo žinutėje moterys skundėsi, kad kareiviai yra verčiami jungtis prie puolamųjų grupių Ukrainoje be tinkamo apmokymo ir aprūpinimo.

Stop kadras.
Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2023, 9:57 AM, atnaujinta Mar 13, 2023, 9:59 AM

Vaizdo įraše, kuriuo pasidalijo nepriklausomas Rusijos „Telegram“ kanalas SOTA, moterys teigė, kad jų artimieji kovo pradžioje buvo „priversti prisijungti prie puolamųjų grupių“, nors nuo mobilizacijos rugsėjo mėnesį buvo apmokami tik keturias dienas.

Vaizdo įraše matyti, kaip moterys laiko užrašą rusų kalba: „580 atskiras haubicų artilerijos divizionas“, datuotą 2023 m. kovo 11 d.

„Mano vyras yra įsikūręs kontakto su priešu linijoje, – įraše sako viena moteris. – Mūsų mobilizuotieji (vyrai) siunčiami kaip ėriukai į skerdyklą šturmuoti įtvirtintų teritorijų – po penkis, prieš 100 gerai ginkluotų priešo vyrų“.

„Jie pasirengę tarnauti tėvynei, bet pagal specializaciją, kuriai buvo apmokyti, o ne kaip šturmuotojai. Prašome atitraukti mūsų vaikinus nuo kontakto linijos ir aprūpinti artileristus artilerija bei šaudmenimis“, – tęsia ji.

Nepriklausomai patikrinti vaizdo įraše užfiksuotų moterų teiginių nebuvo galima.

Rusijos žingsnis siųsti šimtus tūkstančių karių kovoti į Ukrainos mūšio laukus sukėlė nepasitenkinimą bei paskatino daugelį rusų, ypač jaunų vyrų, bėgti iš šalies.

„Pabėgome iš Rusijos, nes norime gyventi, – anksčiau CNN sakė vienas vyras, prašęs neviešinti jo tapatybės, kad apsaugotų šalyje likusius artimuosius. – Bijome, kad galime būti išsiųsti į Ukrainą“.

Į kariuomenę pašauktų rusų vyrų šeimos kritikavo mobilizaciją, sakydamos, kad ją lydi tokios problemos kaip viduriniojo rango karininkų vadovavimo stoka, nevykdomas mokymas, taip pat logistikos sunkumai, pavyzdžiui, nepakankamas uniformų kiekis, prastas maistas ir medicinos priemonių trūkumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.