Izraelyje vykstant protestams prieš teismų reformas, B. Netanyahu atvyko į Berlyną

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu ketvirtadienį atvyko į Berlyną. Jo oficialus vizitas Vokietijoje surengtas Izraelyje tvyrant politinei sumaiščiai, kurią sukėlė prieštaringai vertinamos jo kraštutinių dešiniųjų vyriausybės teismų reformos.

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu ketvirtadienį atvyko į Berlyną, susitiko su kancleriu Olafu Scholzu.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu ketvirtadienį atvyko į Berlyną, susitiko su kancleriu Olafu Scholzu.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2023, 1:19 PM

B. Netanyahu susitiks su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu ir prezidentu Franku Walteriu Steinmeieriu. B. Netanyahu ir O. Scholzas taip pat turi aplankyti Holokausto memorialinę platformą Griunvaldo stotyje vakarinėje Berlyno dalyje, iš ten tūkstančiai žydų buvo nacių deportuoti į darbo ir koncentracijos stovyklas.

B. Netanyahu išvyks anksčiau nei planuota – ketvirtadienio vakarą, o ne penktadienio rytą.

Vizitą temdo pasipiktinimas teismų reformomis, kurias B. Netanyahu vyriausybė skuba patvirtinti parlamente. Reformų tikslas – susilpninti teismų nepriklausomumą. Praėjusią savaitę F. W. Steinmeieriui sukritikavus planuojamas reformas, atidžiai stebima, kokia šiuo klausimu bus O. Scholzo reakcija.

B. Netanyahu svarbi Berlyno parama aljansui prieš pagrindinį Izraelio priešą Iraną.

Protestai prieš teismų reformas Izraelyje vyksta jau daugiau nei du mėnesius, pastangos pasiekti kompromisą žlugo. Daugėja ženklų, kad Izraeliui gresia konstitucinė krizė.

Ketvirtadienį Berlyne taip pat buvo laukiama protestų. Didžiausias mitingas, į kurį, tikimasi, susirinks apie 1000 dalyvių, planuojamas prie žymiųjų Berlyno Brandenburgo vartų.

Per B. Netanyahu vizitą vykdoma plataus masto policijos operacija, miesto centre esantis viešbutis, kuriame apsistojo B. Netanyagu, aptvertas, nukreipiamas eismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.