JAV paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuotas Rusijos naikintuvo susidūrimas su dronu

JAV paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip Rusijos naikintuvas „Su-27“ susiduria su JAV dronu „Q9-Reaper“.

JAV paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip Rusijos naikintuvas „Su-27“ pila ant JAV drono „Q9-Reaper“ degalus ir su juo susiduria.<br>Stop kadras.
JAV paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip Rusijos naikintuvas „Su-27“ pila ant JAV drono „Q9-Reaper“ degalus ir su juo susiduria.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2023, 12:22 PM, atnaujinta Mar 16, 2023, 1:48 PM

Išslaptintoje JAV kariuomenės filmuotoje medžiagoje matyti, kaip Rusijos lėktuvas rėžėsi į JAV bepilotį orlaivį, dėl ko, pasak JAV kariškių, vėliau droną teko sunaikinti nuleidžiant į Juodąją jūrą.

JAV antradienį apkaltino Rusiją, kad ši virš Juodosios jūros numušė vieną iš JAV stebėjimo bepiločių orlaivių „Q-9 Reaper“, kai su juo susidūrė Rusijos karo lėktuvas „Su-27“.

Rusija neigia tyčia numušusi droną, o ketvirtadienį Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu sakė JAV gynybos sekretoriui Lloydui Austinui, kad incidentą lėmė „padidėjusi žvalgybos veikla prieš Rusijos Federacijos interesus“, jis taip pat apkaltino JAV „nepaisant ribotų skrydžių zonos“, Maskvos nustatytos pradėjus karinę invaziją Ukrainoje.

 

Ketvirtadienį CNN, remdamasi JAV pareigūnais, pranešė, kad Rusija jau pasiekė JAV bepiločio orlaivio „MQ-9 Reaper“ sudužimo vietą Juodojoje jūroje ir greičiausiai bandys ištraukti jo nuolažas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?