Svarbi žinia iš R. T. Erdogano: Turkija pritaria Suomijos narystei NATO

Turkija pritaria Suomijos narystei NATO. Tai pareiškė Stambule su Suomijos prezidentu Sauliu Niinistro susitikęs Turkijos prezidentas Recepas Tayipas Erdoganas.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas spaudžia ranką Suomijos prezidentui Sauliui Niinisto.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas spaudžia ranką Suomijos prezidentui Sauliui Niinisto.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2023, 4:46 PM, atnaujinta Mar 17, 2023, 4:58 PM

„Nusprendėme pradėti Suomijos prisijungimo prie NATO protokolo svarstymą mūsų parlamente“, – sakė R. T. Erdoganas po derybų su šalyje viešinčiu Suomijos prezidentu Sauli Niinisto.

R.T.Erdoganas sakė, kad palaikys Helsinkio siekį įstoti į NATO, ir paprašė parlamento balsuoti dėl Suomijos narystės ratifikavimo, kuris turėtų būti tik formalumas. 

Suomija ir Švedija po Rusijos invazijos į Ukrainą praėjusią gegužę atsisakė dešimtmečius trukusios savo karinio neutralumo politikos ir kartu pateikė paraiškas prisijungti prie NATO. Tam turi pritarti visos 30 Aljanso narių. Kol kas to dar nepadarė tik Turkija ir Vengrija.

Ankara iki šiol blokavo šalių prisijungimą, nurodydama, kad jos nepakankamai kovoja su „teroristinėmis organizacijomis“. Tačiau tai Turkija visų pirma taiko Švedijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.