Žiniasklaida: Rusijoje apdovanoti pilotai, dalyvavę numušant JAV droną virš Juodosios jūros

Rusijoje apdovanoti dviejų „Su-27“ naikintuvų pilotai, dalyvavę numušant JAV bepilotę skraidyklę „MQ-9 Reaper“ virš Juodosios jūros. Tai penktadienį pranešė Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“, kuria remiasi „The Guardian“.

Rusijoje apdovanoti dviejų „Su-27“ naikintuvų pilotai, dalyvavę numušant JAV bepilotę skraidyklę „MQ-9 Reaper“ virš Juodosios jūros.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijoje apdovanoti dviejų „Su-27“ naikintuvų pilotai, dalyvavę numušant JAV bepilotę skraidyklę „MQ-9 Reaper“ virš Juodosios jūros.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2023, 11:32 AM

Kaip teigiama, valstybinius apdovanojimus pilotams skyrė šalies gynybos ministras Sergejus Šoigu. Pasak „RIA Novosti“, pilotai pagerbti už tai, kad neva „padėjo užkirsti kelią specialiosios karinės operacijos zonos ribų pažeidimui“.

Apie šį incidentą pranešta antradienį. Tada skelbta, kad virš Juodosios jūros, už maždaug 120 kilometrų nuo Rusijos okupuoto Krymo du Rusijos naikintuvai perėmė JAV droną. Turimais duomenimis, rusų karo lėktuvai virš skraidyklės suko ratus ir mėgino pilti ant jos degalus. Vienas iš naikintuvų tuomet kliudė drono propelerį ir šis nukrito į vandenį.

Rusija po incidento neigė, kad dronas buvo numuštas tyčia. JAV savo ruožtu apkaltino Rusiją agresyviu elgesiu ir išsikvietė Rusijos ambasadorių šalyje. Vašingtonas taip pat pabrėžė, kad dronas veikė tarptautinėje oro erdvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.