Žiniasklaida: Vengrija atideda balsavimą dėl Švedijos ir Suomijos narystės NATO ratifikavimo

Vengrijos parlamentas, anot žiniasklaidos, atidėjo kitą savaitę numatytą Švedijos ir Suomijos narystės NATO ratifikavimą. Žinių portalas „atv.hu“, remdamasis šaltiniais valdančiosios partijos „Fidesz“ frakcijoje, penktadienį pranešė, kad balsavimas dėl stojimo protokolų ratifikavimo buvo planuojamas kovo 31 dieną. Tačiau penktadienį Vengrijos vyriausybės atstovas Zoltanas Kovacsas pranešė, jog balsavimas įvyks kovo 27 dieną.

V. Orbanas.<br>AP/Scanpix nuotr.
V. Orbanas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2023, 3:01 PM, atnaujinta Mar 17, 2023, 5:33 PM

Vengrija be Turkijos yra paskutinioji NATO narė, dar neratifikavusi Šiaurės šalių stojimo. Vengrijoje viską sprendžiantis Viktoras Orbanas kelis kartus pasisakė už stojimo protokolų priėmimą, tačiau, nurodydamas įvairias priežastis, kelis kartus inicijavo debatų ir balsavimo dėl dokumentų atidėjimą.

Be kita ko, jis priekaištavo, kad Švedijos ir Suomijos politikai ir žiniasklaida neteisėtai kritikuoja Vengriją dėl teisinės valstybės trūkumų ir korupcijos.

Vis dėlto, nėra abejonių, kad protokolams bus pritarta. Už ketina balsuoti ir kairioji bei liberali opozicija. Pirmąją kovo savaitę parlamentas užbaigė debatus dėl dokumentų. Tada buvo nuspręsta, kad galutinis balsavimas vyks savaitę, prasidėsiančią kovo 20 dieną.

Vengrija kovo 27 dieną balsuos dėl Suomijos paraiškos stoti į NATO gynybos aljansą, penktadienį pranešė Vengrijos vyriausybės atstovas Zoltanas Kovacsas.

„Balsavimas parlamente vyks kovo 27 dieną“, – rašė Z. Kovacsas tviterio žinutėje. Valdančioji „Fidesz“ partija „remia Suomijos prisijungimą prie NATO“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.