Rusijos propaganda jau trimituoja apie V. Benkunsko pergalę: vadina užkietėjusiu rusofobu

Rusijos propagandinėje žiniasklaidoje nuaidėjo pirmieji atgarsiai po Lietuvoje vykusių savivaldos rinkimų. Prokremliškas portalas „EurAsia Daily“ pavadino Vilniaus mero rinkimus laimėjusį konservatorių Valdą Benkunską „užkietėjusiu rusofobu“ ir išryškino tai, kad sostinėje esančius „Maskvos namus“ jis yra pavadinęs „šnipų namais“.

V. Benkunskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V. Benkunskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Savivaldybių merų rinkimai.Valdas Benkunskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Savivaldybių merų rinkimai.Valdas Benkunskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 20, 2023, 4:51 PM, atnaujinta Mar 21, 2023, 6:43 AM

Rusijos naujienų portale publikuotame straipsnyje aiškinama, kad „būsimą miesto vadovą galima vadinti karjeros rusofobu“ ir pabrėžiama, kad jam dirbant valdžioje nuo 2019-ųjų buvo „aktyviai dekomunizuojamos miesto viešosios erdvės“.

Taip pat, propagandinis kanalas dėsto, kad V.Benkunskas 2022 m. „pačiu aktyviausiu būdu palaikė monumento žuvusiems Raudonosios armijos kariams Antakalnio kapinėse nugriovimą“.

Publikacijoje taip pat išryškintas faktas, kad būsimas Vilniaus meras finansavo „proukrainietiškus renginius“.

Tačiau prokremliškos žiniasklaidos pagiežos V.Benkunskas pirmiausia sulaukė dėl to, kad 2022 m. rudenį pateikė siūlymą nugriauti Vilniuje esančius „Maskvos namus“, kuriuos jis yra pavadinęs „rusų šnipų namais“.

Primename, kad antrajame ture susirungęs su „Laisvės ir teisingumo“ kandidatu Artūru Zuoku, Vilniaus miesto mero rinkimus laimėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijai priklausantis Valdas Benkunskas.

Propagandinis rusų portalas taip pat rinkimų sensacija laiko perversmą Vilniaus rajone, kur iki šiol karaliavo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS). Šįkart Vilniaus rajono mero rinkimus artimoje kovoje laimėjo socialdemokratų kandidatas Robert Duchnevič.

LLRA-KŠS atstovą Waldemarą Urbaną jis aplenkė vos 526 balsais (R.Duchnevič surinko 50,2 proc. balsų, W.Urban 49,07 proc.).

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.