Rusijos valstybinė žiniasklaida: Kremliuje prasidėjo Xi Jinpingo ir V. Putino derybos

Antradienį Kinijos prezidentas Xi Jinpingas atvyko į Kremlių oficialių derybų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, vaizdus transliavo Rusijos valstybinė televizija.

​Antradienį Kinijos prezidentas Xi Jinpingas atvyko į Kremlių oficialių derybų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, vaizdus transliavo Rusijos valstybinė televizija.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Antradienį Kinijos prezidentas Xi Jinpingas atvyko į Kremlių oficialių derybų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, vaizdus transliavo Rusijos valstybinė televizija.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2023, 2:48 PM, atnaujinta Mar 21, 2023, 2:54 PM

Xi Jinpingas įžengė į Kremlių raudonu kilimu, o didžiojoje iškilmių salėje jį pasitiko V. Putinas ir aukšto rango Rusijos pareigūnų delegacija bei karinis pučiamųjų orkestras, jis sugrojo abiejų šalių himnus.

Abu prezidentai įžengė iš priešingų senųjų caro rūmų didžiosios salės galų iki pat salės centro, kur paspaudė vienas kitam rankas, supami didžiulių abiejų šalių vėliavų.

Manoma, kad pokalbiuose daugiausia dėmesio bus skiriama Ukrainos krizei ir ekonominio bendradarbiavimo stiprinimui.

Anksčiau Prezidento Xi kortežas buvo užfiksuotas vykstantis per Rusijos sostinę pakeliui į Kremlių.

Pirmadienį V. Putinas ir atvykęs Kinijos lyderis Xi Jinpingas Maskvoje surengė neoficialias derybas, pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ paskelbė, kad Rusijos ir Kinijos lyderių derybos truko keturias su puse valandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.