Ispanijos parlamentas atmetė siūlymą inicijuoti balsavimą dėl nepasitikėjimo premjeru P. Sanchezu

Ispanijos parlamentas trečiadienį atmetė dešiniojo sparno populistų siūlymą inicijuoti balsavimą dėl nepasitikėjimo premjeru Pedro Sanchezu.

​Ispanijos parlamentas trečiadienį atmetė dešiniojo sparno populistų siūlymą inicijuoti balsavimą dėl nepasitikėjimo premjeru Pedro Sanchezu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Ispanijos parlamentas trečiadienį atmetė dešiniojo sparno populistų siūlymą inicijuoti balsavimą dėl nepasitikėjimo premjeru Pedro Sanchezu.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2023, 4:12 PM

Kaip pranešama, partijos „Vox“ pateiktą siūlymą atmetė dauguma parlamento žemujų rūmų narių. Iš jų siūlymui nepritarė 201 parlamentaras, už balsavo 53, o 91 susilaikė. Siūlymui palaikymą išreiškė tik pačios „Vox“ atstovai.

Tai buvo jau antras kartas, kai per dabartinės vyriausybės kadenciją „Vox“ pateikia siūlymą inicijuoti balsavimą dėl nepasitikėjimo P. Sanchezu. Pirmąkart „Vox“ tokį siūlymą pateikė 2020 m. spalį. Paskelbusi apie antrąjį siūlymą partija tvirtino tariamai nebegalinti iš šono stebėti, kaip P. Sanchezas griauna šalį.

Ispanijos valdančiąją koaliciją sudaro P. Sanchezo Socialistų darbininkų partija (PSOE) ir kairiojo sparno aljansas „Vieningi mes galime“ (Unidas Podemos). „Vox“ kaltina valdančiąją koaliciją neteisėtos migracijos propagavimu ir bendradarbiavimu su separatistų partijomis Katalonijos ir Baskijos regionuose.

Opozicijos lyderio Alberto Nunezo Feijoo konservatyvi Liaudies partija (PP) prieš trečiadienio balsavimą pranešė, kad jos nariai susilaikys.

Ispanijoje nuo 1975-ųjų, kai baigėsi diktatoriaus Francisco Franco valdymas, iš viso inicijuoti tik šeši balsavimai dėl nepasitikėjimo. Sėkmingas buvo tik vienas – 2018 m. birželį P. Sanchezas nuvertė tuometinį premjerą Mariano Rajoy ir perėmė ministro pirmininko pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.