JAV siūlo Slovakijai naujų sraigtasparnių

Slovakijai paskelbus, kad perduos Ukrainai naikintuvų, JAV ketina pasirūpinti, kas juos pakeis.

Slovakijai paskelbus, kad perduos Ukrainai naikintuvų, JAV ketina pasirūpinti, kas juos pakeis.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Slovakijai paskelbus, kad perduos Ukrainai naikintuvų, JAV ketina pasirūpinti, kas juos pakeis.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2023, 11:35 AM

Pasak Slovakijos gynybos ministro Jaroslavo Nado, Vašingtonas, be kita ko, jo šaliai pasiūlė 12 naujų sraigtasparnių „Bell-AH-1Z-Viper“ su nuolaida.

Ministras savo įraše feisbuke teigia, kad jų vertė yra daugiau nei milijardas. Tačiau Slovakijai esą reikėtų sumokėti tik 340 mln. dolerių, nes likusi suma būtų skirta iš JAV vyriausybės užsienio gynimo fondo (FMF).

Šiuo metu Slovakija visai neturi kovinių sraigtasparnių, rašė J. Nadas. Sandoris esą kol kas nepasirašytas. Vyriausybė savo sutikimą ketina duoti tuomet, kai Ukrainai bus pristatyta 13 naikintuvų MiG.

Tačiau J. Nadas jau dabar neslėpė džiaugsmo: „Tai vadinama nacionalinių interesų įgyvendinimu ir dar neregėtu šalies gynybinių pajėgumų stiprinimu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.