Armėnija ir Turkija iš dalies atidarys sausumos sieną

Pirmą kartą per tris dešimtmečius Armėnija ir Turkija planuoja atidaryti sienų kirtimo punktus tarp abiejų šalių, penktadienį paskelbė Armėnijos pareigūnai.

Armėnija, Turkija.<br>123rf nuotr.
Armėnija, Turkija.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-24 21:51

Iš pradžių, iki prasidedant turizmo sezonui, sausumos siena bus atidaryta tik diplomatams ir trečiųjų šalių piliečiams, sakė Armėnijos užsienio reikalų ministras Araratas Mirzojanas.

Jau dabar tarp Armėnijos ir Turkijos yra tiesioginis susisiekimas lėktuvais.

Vasarį Turkija pirmą kartą atvėrė sieną Armėnijos humanitarinės pagalbos transportui ir darbuotojams, vykusiems padėti nuo žemės drebėjimų nukentėjusiai šaliai.

Remdama Azerbaidžaną, Turkija vienašališkai uždarė sausumos sieną 1993 m., tai kelia rimtų ekonominių problemų Armėnijai, toliau kovojančiai su Azerbaidžanu kruviną karą dėl Kalnų Karabacho regiono.

Ankaros ir Jerevano santykiai nuo seno įtempti. Nuolatinę įtampą kelia ir prieš daugiau nei šimtmetį Osmanų imperijoje vykusios armėnų žudynės. Vis dėlto 2021 m. pabaigoje abi šalys atkūrė oficialius diplomatinius ryšius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.