Izraelio premjeras ginče dėl teismų reformos nori užbaigti „tautos susiskaldymą“

Izraelyje tęsiantis smarkių protestų lydimam ginčui dėl teismų reformos, ministras pirmininkas Benyaminas Netanyahu pareiškė norįs užbaigti „tautos susiskaldymą“.

B. Netanyahu.<br>AP/Scanpix nuotr.
B. Netanyahu.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2023, 8:56 AM

Jis norįs įgyvendinti savo vyriausybės planuojamą reformą, tačiau būtina rasti ir šalininkams, ir priešininkams priimtiną sprendimą, sakė B. Netanyahu ketvirtadienio vakarą kalboje per televiziją.

„Negalime leisti, kad nuomonių skirtumai – ir dar tokie dideli, keltų pavojų mūsų bendrai ateičiai, – kalbėjo B. Netanyahu. – Reformos priešininkai nėra išdavikai, o šalininkai nėra fašistai“. Jis norįs padaryti viską, „kad nuramintų žmones ir nutrauktų susiskaldymą“.

Ginčytinų valdančiosios koalicijos planų tikslas yra smarkiai apriboti teismų įgaliojimus. Kritikai baiminasi, kad tada neliks valdžių atskyrimo ir taip bus pakenkta demokratijai.

Jau vienuolika savaičių Izraelyje vyksta masiniai protestai prieš reformą. Ir ketvirtadienį dešimtys tūkstančių žmonių keliuose šalies miestuose išėjo į gatves. Vėl neišvengta demonstrantų susirėmimų su saugumo pajėgomis. Tel Avive policija panaudojo vandens patrankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.