Kijevas: baimė verčia V. Putiną dislokuoti branduolinius ginklus Baltarusijoje

Ukraina laiko Rusijos prezidento Vladimiro Putino planą Baltarusijoje dislokuoti taktinius branduolinius ginklus skatinamu baimės, kad Kremlius gali pralaimėti karą.

M. Podoliakas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
M. Podoliakas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2023, 5:00 PM

„(Vladimiras) Putinas pernelyg nuspėjamas“, – tviteryje pareiškė Ukrainos prezidento patarėjas Mychailo Podoliakas. Jis sakė, kad šis pranešimas rodo, jog V. Putinas pripažįsta bijantis pralaimėti karą Ukrainoje. Be to, jis dar kartą patvirtino, kad yra susijęs su nusikaltimais, nes pažeidžia Branduolinių ginklų neplatinimo sutartį, sakė M. Podoliakas.

V. Putinas šeštadienį paskelbė, kad Rusija dislokuos Baltarusijoje branduolinius ginklus. Jis tvirtino, kad Maskva neperduos Minskui ginklų kontrolės, o tik laikys raketas šalyje. V. Putino teigimu, Maskva elgiasi ne kitaip nei Vašingtonas, taip pat dislokuojantis branduolinius ginklus Europos šalyse, savo sąjungininkėse. Pasak V. Putino, Rusija laikosi tarptautinių sutarčių.

Tai pirmas nuo praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio kartas, kai Baltarusijoje bus dislokuotos branduolinės raketos. Sovietų Sąjungai subyrėjus Minskas perdavė Rusijai Baltarusijoje dar likusius branduolinius ginklus.

Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka, politiškai ir ekonomiškai priklausomas nuo V. Putino, prašė Maskvos branduolinių ginklų dar prieš plataus masto invaziją, taip pat pataisė Konstitucija – dabar ji nesako, kad Baltarusija yra branduolinių ginklų neturinti valstybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.