Tragedija Meksikos pasienio migrantų centre: žuvo mažiausiai 39 žmonės

Meksikos šiaurėje, netoli sienos su JAV, esančiame imigrantų sulaikymo centre kilus gaisrui, žuvo daugiau kaip trys dešimtys žmonių, pranešė pareigūnas.

Meksikos miestelyje prie JAV sienos per naktį kilusį gaisrą imigrantų sulaikymo centre žuvo keli žmonės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Meksikos miestelyje prie JAV sienos per naktį kilusį gaisrą imigrantų sulaikymo centre žuvo keli žmonės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2023, 1:40 PM, atnaujinta Mar 28, 2023, 2:00 PM

Nacionalinio imigracijos instituto pareigūnas sakė, kad per gaisrą žuvo mažiausiai 39 žmonės, o 29 buvo sužeisti.

Naujienų agentūros AFP žurnalistas matė, kaip ugniagesiai ir gelbėtojai Siudad Chuareso mieste esančio Nacionalinio migracijos instituto automobilių stovėjimo aikštelėje guldė uždengtus kūnus.

Tikslus aukų skaičius iš pradžių nebuvo žinomas, bet vietos žiniasklaida, remdamasi neįvardytais šaltiniais, pranešė, kad žuvo kelios dešimtys žmonių. Pastate buvo apie 70 migrantų, daugiausia iš Venesuelos.

Gaisras kilo prieš pat vidurnaktį, buvo mobilizuoti ugniagesiai ir dešimtys greitosios medicinos pagalbos automobilių.

Siudad Chuaresas yra netoli Teksaso El Paso miesto ir yra vienas pasienio miestelių, kuriame įstrigę daugybė dokumentų neturinčių migrantų, ieškančių prieglobsčio Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Tarptautinės migracijos organizacijos duomenimis, nuo 2014 m. pakeliui į JAV žuvo arba dingo maždaug 7661 migrantas, 988 žuvo per nelaimingus atsitikimus arba keliaudami nežmoniškomis sąlygomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.