Gaisro kelte Filipinuose aukų padaugėjo iki 28

Žuvusiųjų per gaisrą keleiviniame kelte Pietų Filipinuose padaugėjo iki mažiausiai 28. Prieš tai išdegusiame laive rasti dar 18 žmonių kūnai, ketvirtadienį agentūrai dpa sakė pakrančių apsaugos atstovas Rejardas Marpė.

Kelto gaisras Filipinuose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kelto gaisras Filipinuose.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-30 08:22, atnaujinta 2023-03-30 15:22

Keltas „MV Lady Mary Joy 3“ užsiliepsnojo trečiadienio vakarą netoli Baluk–Baluk salos, esančios už 880 km į pietus nuo sostinės Manilos.

195 keleiviai ir 35 įgulos nariai buvo išgelbėti. Ar dar yra be žinios dingusiųjų, kol kas neaišku. Gali būti, kad keltu plaukė daugiau žmonių nei oficialiai registruota.

Kai kurie keleiviai apimti panikos šoko į jūrą. „Kai kurie žuvusieji rasti laive, kiti prigėrė“, – sakė regiono nepaprastųjų situacijų tarnybos vadovas Nixonas Alonzas. Gaisro priežastis kol kas nežinoma. Kai kurie išgyvenusieji pasakojo, kad liepsnos plito iš kajučių, kuriose įrengti oro kondicionieriai.

Kelionės vandeniu Filipinuose yra kasdienybė. Salyną sudaro daugiau kaip 7 000 salų. Dėl nepakankamų saugumo standartų ir perpildytų keltų nelaimės nėra retos. Skaudžiausia laivo katastrofa taikos metu Filipinų vandenyse įvyko 1987 metais, kai keltas susidūrė su tanklaiviu. Tada žuvo daugiau kaip 4 000 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.