Rusijoje nugriaudėjo sprogimas dujotiekyje: liepsnos buvo matomos už kelių kilometrų

Rusijos Sverdlovsko srityje esančiame magistralinio dujotiekio „Jamburgas–Jelecas 1“ atkarpoje įvyko galingas sprogimas, rašo UNIAN. Kilusio gaisro liepsnas buvo galima matyti už kelių kilometrų.

Gaisras Pelymės kaime.<br>Stop kadras.
Gaisras Pelymės kaime.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 9:26 AM, atnaujinta Mar 30, 2023, 10:15 AM

Rusijos žiniasklaidos duomenimis, incidentas įvyko Pelymės kaime. Pirminiais duomenimis, dėl užsiliepsnojusios ugnies niekas nenukentėjo.

Žinią apie įvykusį sprogimą paskelbė ir miesto apylinkės vadovas Šachitas Alijevas. Jis patvirtino, kad įvykio metu žmonių šalia nebuvo.

„Taip, ten buvo sprogimas dujotiekyje. Žmonių ten nebuvo. Iš vamzdžio išdegė dujų likučiai, kilo gaisras“, – sakė Š.Alijevas.

Dujų tiekimas sustabdytas. Į įvykio vietą atvyko ugniagesiai ir remonto brigados, bet teko laukti, kol sudegs visas dujotiekyje likęs kuras.

Kiek vėliau buvo pranešta, kad slėgio sumažėjimo akimirką dujotiekio atkarpa buvo atjungta dėl numatyto remonto ir ja nebuvo perduodamos dujos.

Incidento priežastys tiriamos. Pareigūnų duomenimis, nelaimė, esą, nesutrikdė gyventojų aprūpinimo dujomis.

Tai ne pirmas kartas, kai Rusijos dujotiekis „neišlaiko“ slėgio. 2023 m. kovo 13 d. įvyko sprogimas Jaroslavlio srities dujotiekyje, po kurio kilo gaisras. Avariją sukėlė sausumos dalies ir povandeninės dalies jungties plyšimas Myškino rajone netoli Eremeicevo kaimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.