Londono Hitrou oro uoste apsaugos personalas pradėjo 10 dienų streiką

Ginče dėl didesnių algų penktadienį dešimties dienų streiką pradėjo Londono Hitrou pro uosto apsaugos personalas. 1 400 profsąjungos „Unite“ narių ketina streikuoti iki balandžio 10 d., pranešė britų naujienų agentūra PA.

Londono Hitrou oro uoste apsaugos personalas pradėjo 10 dienų streiką.<br>AP/Scanpix nuotr.
Londono Hitrou oro uoste apsaugos personalas pradėjo 10 dienų streiką.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2023, 3:12 PM

Darbdavys „Heathrow Airport Limited“ (HAL) nepateikė pasiūlymo dėl didesnių atlyginimų, taip savo sprendimą streikuoti prieš Velykų atostogas argumentavo profsąjunga. „Hitrou gali sau leisti savo darbuotojams mokėti padorų atlyginimą“, – sakė „Unite“ generalinė sekretorė Sharon Graham. Profsąjunga prognozuoja didelius vėlavimus ir trikdžius keleiviams.

Oro uosto atstovas tuo tarpu pabrėžė, jog bus daroma viskas, kad būtų sušvelninti padariniai keleiviams. „Neleisime, kad šis bereikalingas streikas turėtų įtakos sunkiai uždirbtoms mūsų keleivių atostogoms. Mūsų ekstremalių situacijų planai užtikrins, kad oro uostas veiktų įprastai“, – teigė atstovas.

„British Airways“ (BA) oro bendrovė jau atšaukė apie 70 skrydžių. Atstovas pabrėžė, kad tai padaryta reaguojant ne tik į streiką Hitrou oro uoste, kuriame, beje, BA darbuotojai nedalyvauja, bet ir į streikus Prancūzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.