Nelaimė Indijos šventykloje: sugriuvus šulinio dangai žuvo mažiausiai 36 žmonės

Indijoje induistų šventykloje įgriuvus grindims žuvusiųjų skaičius penktadienį padidėjo iki 36, gelbėtojams aptikus paskutinio vis dar dingusiu laikyto žmogaus kūną.

Trisdešimt šeši kūnai buvo rasti hinduistų šventyklos šulinyje centrinėje Indijoje po to, kai, sugriuvus šulinio dangčiui, į purviną vandenį įkrito dešimtys žmonių.<br>AP/Scanpix nuotr.
Trisdešimt šeši kūnai buvo rasti hinduistų šventyklos šulinyje centrinėje Indijoje po to, kai, sugriuvus šulinio dangčiui, į purviną vandenį įkrito dešimtys žmonių.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2023, 1:31 PM

Dešimtys maldininkų, susirinkusių į didelę religinę šventę Indoro mieste Vidurio Indijoje, ketvirtadienį prasmego į vandens šulinį, kai įgriuvo jį dengusios grindys. „Vakar buvo išgelbėta septyniolika žmonių. Ištraukti trisdešimt šešių žuvusiųjų kūnai“, – naujienų agentūrai AFP sakė policijos pareigūnas.

Ant šulinį dengusių grotų stovėjo moterys, vaikai, tarp jų buvo ir pusantrų metų kūdikis, kai perdanga neišlaikė ir įgriuvo, žmonės įkrito į maždaug 7,5 metro gylio vandenį.

Penktadienį dešimtys aukų kūnų buvo kremuoti ant laužų netoli nelaimės vietos.

Ministras pirmininkas Narendra Modi ketvirtadienį pareiškė, kad žinia apie nelaimę jam buvo „labai skaudi“. Premjero biuras pranešė, kad aukų artimiesiems bus išmokėtos 200 tūkst. rupijų (2 400 JAV dolerių) kompensacijos.

Madhja Pradešo valstijos vidaus reikalų ministras ketvirtadienį sakė žurnalistams, kad dėl nelaimės pradėtas tyrimas. Televizijos rodė vaizdus, kaip pagalbos darbuotojai virvėmis ir kopėčiomis pasiekė šulinyje įstrigusius žmones. Kituose vaizdo įrašuose buvo matyti įdubusi perdanga ir sulinkę plieniniai strypai, taip pat teritoriją virvėmis juosiantys policijos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.