Popiežius Pranciškus Šventojo Petro aikštėje dėkojo besimeldusiems už jo sveikatą

Popiežius Pranciškus sekmadienį laikė mišias Šventojo Petro aikštėje ir taip pradėjo Velykų Didžiosios savaitės renginius, praneša BBC. Pontifikas tik vakar buvo išleistas iš ligoninės, kurioje tris paras buvo gydomas nuo bronchito.

Popiežius Pranciškus Verbų sekmadienio mišiose.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus Verbų sekmadienio mišiose.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 2, 2023, 9:41 AM, atnaujinta Apr 2, 2023, 4:15 PM

„Buvo tik bloga savijauta, nebijojau“, – popiežių šeštadienį citavo Italijos naujienų agentūra „Ansa“.

Sekmadienį po pamaldų Šventojo Petro aikštėje, kalbėdamas „Viešpaties Angelo“ maldą, Popiežius Pranciškus padėkojo visiems besimeldusiems už jo sveikatą.

„Dėkoju jums už dalyvavimą, taip pat už jūsų maldas, kurios pastarosiomis dienomis suintensyvėjo. Ačiū jums!“ – pontifikas sakė miniai.

Važiuodamas papamobiliu per aikštę, kurią puošė daugiau kaip 35 000 augalų ir gėlių, popiežius Pranciškus trumpai pamojavo maždaug 30 tūkst. miniai.

Jis atrodė rimtas, kai sekė procesiją per Šventojo Petro aikštę, kurioje ėjo aukščiausio rango dvasininkai nešini dideliais palmių lapais ir alyvmedžių šakomis. Pontifikas palaimino palmes ir pasirėmęs lazdele nuėjo iki altoriaus ir atsisėdo. Ceremonijai vadovavo kardinolas.

Susirgęs bronchitu 86-erių popiežius buvo paguldytas į ligoninę trečiadienį ir iš jos išleistas Verbų sekmadienio išvakarėse. Į ligoninę jis pateko antrą kartą nuo 2021 m., kai jam buvo atlikta storosios žarnos operacija. Popiežius išliko aktyvus – vasario mėnesį lankėsi Kongo Demokratinėje Respublikoje ir Pietų Sudane.

Išleistas iš ligoninės popiežius šypsojosi ir mojo iš savo automobilio, o po to išlipęs kalbėjo miniai. Jo automobilis pravažiavo pro Vatikaną ir sustojo prie Santa Maria Maggiore bazilikos. Pasimeldusiam popiežiui išėjus žmonės gatvėje plojo ir šaukė: „Tegyvuoja popiežius!“.

Kito sustojimo metu jis išlipo iš savo automobilio ir padovanojo šokoladinių velykinių kiaušinių kortežo policijos pareigūnams, pranešė naujienų agentūra AP.

Vatikano atstovas Matteo Bruni dar penktadienį teigė, kad popiežius dalyvaus savaitgalio mišiose. Pasak AFP, popiežius Pranciškus tiek Verbų sekmadienio, tiek Velykų mišių metu sėdės, o ceremonijai prie altoriaus vadovaus kardinolas. Vatikanas teigė, kad toks sprendimas buvo priimtas dar prieš paskutinę popiežiaus ligą, nes jis nebegali ilgai stovėti.

Praėjusį mėnesį jis laikė mišias per savo pirmtako popiežiaus Benedikto XVI laidotuves. Kovo mėnesį sukako 10 metų, kai Pranciškus vadovauja Katalikų Bažnyčiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.