Po sprogimo Sankt Peterburge – žvilgsniai į dėžę su statulėle atnešusią merginą: paviešino įrašą, ieško jos vyro

Po sekmadienį Sankt Peterburgą sudrebinusio sprogimo „Street Food Bar No. 1“ kavinėje aiškėja naujos sprogimo detalės. Rusijos „Telegram“ kanalai skelbia vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota sprogdinimu įtariama mergina, į susitikimą su propagandistu V. Tatarskiu Sankt Peterburgo kavinėje apie 17.25 val. atsinešusi dėžę, su jau įmontuota bomba. Žiniasklaidos teigimu, įtariamoji – 26 metų Darja Trepova.

Rusijos „Telegram“ kanalai skelbia vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota mergina, į susitikimą su propagandistu V. Tatarskiu Sankt Peterburgo kavinėje apie 17.25 val. atsinešusi dėžutę, su jau įmontuota bomba.<br>lrytas.lt koliažas.
Rusijos „Telegram“ kanalai skelbia vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota mergina, į susitikimą su propagandistu V. Tatarskiu Sankt Peterburgo kavinėje apie 17.25 val. atsinešusi dėžutę, su jau įmontuota bomba.<br>lrytas.lt koliažas.
D. Trepova.<br>"Unian" telegram nuotr.
D. Trepova.<br>"Unian" telegram nuotr.
Sankt Peterburge nugriaudėjo sprogimas.<br>lrytas.lt koliažas.
Sankt Peterburge nugriaudėjo sprogimas.<br>lrytas.lt koliažas.
Sankt Peterburge nugriaudėjo sprogimas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Sankt Peterburge nugriaudėjo sprogimas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 3, 2023, 9:45 AM, atnaujinta Apr 3, 2023, 5:50 PM

Dėl sekmadienį sukelto sprogimo kaltinama D. Trepova 2022 m. vasario mėn. buvo du kartus sulaikyta per antikarinius mitingus Sankt Peterburge.

„Telegram“ kanalo „Baza“ šaltiniai teigė, kad tyrėjai taip pat svarsto galimybę, jog ji galėjo nežinoti apie statulėlėje esantį sprogstamąjį įtaisą. Jų nuomone, bomba buvo aktyvuota radijo signalu.

„Baza“ taip pat rašo, kad jau yra ieškoma merginos vyro Dmitrijus Rylovo – vyras įtariamas prisidėjęs prie sprogimo kavinėje. Jis pats susitikime nedalyvavo.

Jis, kai kurių „Telegram“ kanalų duomenimis, jau ilgą laiką yra išvykęs iš šalies.

Kiek anksčiau buvo pranešama, kad mergina, kuri įteikė statulėlę gerai žinomam tinklaraštininkui ir propagandistui Vladlenui Tatarskiui, yra vienoje iš Sankt Peterburgo ligoninių.

Pasak gydytojų, jos būklė yra vidutinio sunkumo. Skelbiama, jog ji buvo laikoma šoko skyriuje.

Žiniasklaida taip pat skelbia nuotrauką, kurioje matyti mergina, įteikusi propagandistui dėžę kavinės viduje.

Kelios Rusijos žiniasklaidos priemonės praneša, kad D. Trepova vakar vakare neva įsigijo bilietą skrydžiui iš Pulkovo oro uosto. Nežinoma, kur ji turėjo skristi.

Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų darbuotojo teigimu, rusų propagandistą Vladleną Tatarskį likvidavo aukštos klasės profesionalai.

Pasak jo, V. Tatarskiui buvo suduotas juvelyrinis smūgis. Tam buvo panaudotas sprogstamasis įtaisas, kurio galia prilygsta maždaug 200–250 g trotilo, įdėtas į propagandistui dovanotą figūrėlę.

„Sprogimo metu daug kas priklauso nuo įvairių veiksnių – sprogstamasis įtaisas be apvalkalo ar su apvalkalu (dėkle ar ne), ar sprogimo kelyje yra kliūtis, ar jis prikimštas žalingų elementų ir pan. Tačiau sprendžiant iš nuotraukos, kurioje žuvo tik vienas žmogus, jokių žalojančių elementų ten nebuvo, o greičiausiai statulėlė, jei joje tikrai buvo sprogmenų, stovėjo ne toliau kaip už 2 metrų nuo V. Tatarskio, jei būtų toliau, viskas galėjo baigtis kitaip“, – „Telegraf“ aiškino pašnekovas.

Tuo tarpu Rusijos sveikatos apsaugos ministerija praneša, kad dėl sprogimo kavinėje nukentėjusiųjų skaičius išaugo iki 30.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.