JAV ieškomas rusas pranešė pabėgęs iš namų arešto Italijoje ir esąs Rusijoje

Italijoje Vašingtono prašymu areštuotas aukšto rango Rusijos pareigūno sūnus antradienį pasirodė Rusijoje, pabėgęs iš namų arešto.

A. Usas.<br>A. Uso soc. tinklų nuotr.
A. Usas.<br>A. Uso soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2023, 4:24 PM

„Aš esu Rusijoje! Šiomis keliomis ypač dramatiškomis dienomis šalia manęs buvo stiprūs ir patikimi žmonės. Noriu jiems padėkoti“, – valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė Sibiro Krasnojarsko srities gubernatoriaus sūnus Artiomas Usas.

Jis dingo kovo pabaigoje, kitą dieną, kai Italijos teismas patvirtino jo ekstradiciją Jungtinėms Amerikos Valstijoms. Italijos valdžia suėmė A. Usą spalio 17 d., gavusi Vašingtono prašymą. JAV kaltina A.Usą neteisėtai perdavus amerikiečių technologijas Rusijos ginklų kompanijoms.

„Italijos teismas, kurio nešališkumo tikėjausi, akivaizdžiai parodė esąs politiškai šališkas“, – „RIA Novosti“ sakė A.Usas. Jis buvo vienas iš penkių rusų, suimtų Vašingtono prašymu dėl „neteisėtų schemų eksportuoti galingas“ JAV karines technologijas į Rusiją.

Kremlius ir jo tėvas Aleksandras Usas pasmerkė areštą kaip „politinį“. Rusija taip pat įtraukė jį į ieškomų asmenų sąrašą, kad galėtų sudaryti sąlygas Maskvai reikalauti jo išdavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.