Saudo Arabijoje per ramadaną įvykdyta mirties bausmė

Saudo Arabijoje pirmą kartą per daug metų įvykdytas mirties nuosprendis per musulmonų pasninko mėnesį ramadaną. Valstybinės žiniasklaidos duomenimis, egzekucija įvykdyta praėjus penkioms dienoms nuo ramadano pradžios, kovo 28-ąją, Medinos regione.

Ramadanas Saudo Arabijoje, Meka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ramadanas Saudo Arabijoje, Meka.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-04 12:08

Europos Saudo Arabijos žmogaus teisių organizacija (ESOHR), remdamasi Saudo Arabijos vidaus reikalų ministerija, pranešė, kad tai pirmas kartas nuo 2009 m., kaip mirties bausmė įvykdyta per ramadaną.

Anot aktyvistų, nuo metų pradžios šalyje mirties bausmė jau įvykdyta 17 asmenims. Pastaroji egzekucija įvykdyta Saudo Arabijos piliečiui, nuteistam dėl nužudymo. Jis, pasak žiniasklaidos, savo auką nudūrė ir tada padegė.

Remiantis metų pradžioje paskelbta organizacijų „Reprieve“ ir ESOHR ataskaita, valdant karaliui Salmanui ir jo sūnui de facto valdovui Mohammedui bin Salmanui, nuo 2015 m. jau įvykdyta daugiau kaip 1 000 mirties bausmių. Egzekucijų skaičius karalystėje kone padvigubėjo.

Nuo 2015-ųjų kasmet vidutiniškai įvykdomos 129 mirties bausmės, sakoma ataskaitoje. Tuo tarpu 2010–2014 metais metų vidurkis buvo 70,8.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.