Iš Balio išsiųstas rusų turistas, pusnuogis nusifotografavęs ant šventu laikomo kalno

Iš Indonezijos Balio salos išsiųstas rusų turistas, kuris pusnuogis nusifotografavo ant šventu laikomo kalno ir nuotrauką paskelbė internete. 24-erių rusas, kuris save socialinėje žiniasklaidoje vadina Jurijumi Čilikinu, ant Agungo kalno pozavo nuogas nuo juosmens žemyn. Hinduizme, kuris yra vyraujanti religija Balyje, aukščiausias salos kalnas laikomas dievybių buveine.

Iš Indonezijos Balio salos išsiųstas rusų turistas, kuris pusnuogis nusifotografavo ant šventu laikomo kalno ir nuotrauką paskelbė internete.<br>lrytas.lt koliažas.
Iš Indonezijos Balio salos išsiųstas rusų turistas, kuris pusnuogis nusifotografavo ant šventu laikomo kalno ir nuotrauką paskelbė internete.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-05 12:54

Pasipiktinimą sukėlusi ruso nuotrauka pasirodė praėjusį mėnesį. Jis buvo sulaikytas ir apklaustas. Vyras atsiprašė už savo elgesį ir buvo įpareigotas dalyvauti apsivalymo rituale prie Agungo.

J. Čilikinas pirmadienį instagrame paskelbė šio religinio ritualo nuotraukų ir greta parašė: „Padariau viską, ką galėjau, kad nuraminčiau padėtį“. Incidentas ir jo padariniai jam esą buvo „gera pamoka, kaip nereikėtų elgtis“.

Praėjusiomis savaitėmis Balyje padaugėjo nepriimtino turistų elgesio atvejų. Ypač dažnai rusų turistai kaltinami netinkamu elgesiu.

Balio gubernatorius Wayanas Kosteris praėjusį mėnesį parašė laišką Indonezijos vyriausybei, kuriame ragino panaikinti privilegiją rusų ir ukrainiečių turistams atvykus į šalį be problemų iš karto gauti vizą.

Balio institucijos ketina griežčiau kovotu su netinkamu turistų elgesiu. „Prašau, mėgaukitės gamtos grožiu (...) Balyje, paisydami taisyklių, – trečiadienį sakė Barronas Ichsanas iš imigracijos tarnybos. – Jei prasižengsite, nevengsime imtis ryžtingų veiksmų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.