Iš Rusijos pabėgęs FSO kapitonas pasmerkė karą ir papasakojo, kaip gyvena V. Putinas

Rusijos Federacijos Federalinės apsaugos tarnybos kapitonas Glebas Karakulovas, kuris iki 2022 m. spalio vidurio dirbo inžinieriumi diktatoriaus Vladimiro Putino slaptą ryšį užtikrinančiame skyriuje, išvyko į užsienį ir pasmerkė karą prieš Ukrainą.

Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 6:24 AM

Apie tai praneša „Dossier Center“.

Pasak jo, buvo daug skambučių, kurie jam leido suprasti, kad tarnybos laikotarpiu jis nėra pasirengęs sudarinėti sandorių su savo sąžine.

„Mano sąžinė sakė: „Klausyk, čia kažkas ne to“. Po mažiau nei dvejų metų turėjau išeiti į pensiją. Ir planavau, kad baigsiu tarnybą, padengsiu būsto paskolą, ir viskas – sutarties nepratęsiu. Bet šių metų vasarį prasidėjo karas, ir aš negalėjau susitaikyti su savo sąžine. Tiesiog negalėjau tarnauti šiam prezidentui“, – sakė jis.

G.Karakulovas sakė, kad laiko V.Putiną karo nusikaltėliu.

„Nors aš nedalyvavau konkrečiai karo veiksmuose, nemanau, kad galėčiau vykdyti jo nusikalstamus įsakymus ar tiesiog būti jo tarnyboje“, – pasakojo jis.

G.Karakulovas aiškino, kad jam pavyko pabėgti per vizitą Kazachstane. Jo aplankyti atvyko žmona su vaiku, o paskutinę komandiruotės dieną jis su šeima išskrido į Stambulą su tarnybiniu pasu. Po poros valandų jie pradėjo jo ieškoti, tačiau tuo metu jis jau buvo išskridęs.

Komentuodamas V.Putino gyvenimą, G.Karakulovas nurodė, kad diktatorius nesinaudoja mobiliaisiais telefonais ir internetu.

„Per visus savo tarnybos metus nemačiau jo su mobiliuoju telefonu. Į komandiruotes, jei skrendame kartu su premjeru, tai su mumis keliauja kitas žmogus, kuris sprendžia interneto klausimus – elektroninis kabinetas, nešiojamasis kompiuteris, prieiga prie interneto. Su V.Putinu šis darbuotojas nereikalingas. Jis iš tikrųjų nesinaudoja nei internetu, nei telefonu“, – dėstė kapitonas.

Anot jo, visą informaciją V.Putinas gauna tik iš tiesiogiai jam artimų žmonių.

„Jis gyvena savotiškame informacijos vakuume“, – pabrėžė jis.

G.Karakulovas tikino, kad V.Putinas vis dar yra saviizoliacijoje.

„Prieš bet kokį įvykį, net jei jis trunka 15 ar 20 minučių, dvi savaites esama rimtame karantine. Sudaromas darbuotojų, kurie praėjo šį procesą, rezervas. Jie laikomi švariais ir gali dirbti toje pačioje patalpoje kaip ir V.Putinas“, – sakė jis.

Pasak pasislėpusio FSO pareigūno, daugeliui žmonių ne paslaptis, kad V.Putinas turi vaikų, kuriuos kažkodėl vadina „šiomis moterimis“.

Parengta pagal „nv.ua“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.