Jeruzalės Al Aksos mečetėje suimta daugiau kaip 350 žmonių

Izraelio policija trečiadienį ryte po susirėmimų Jeruzalės Al Aksos mečetėje suėmė daugiau kaip 350 žmonių, trečiadienį pranešė policijos atstovas spaudai.

Izraelio policija trečiadienį ryte po susirėmimų Jeruzalės Al Aksos mečetėje suėmė daugiau kaip 350 žmonių, trečiadienį pranešė policijos atstovas spaudai.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Izraelio policija trečiadienį ryte po susirėmimų Jeruzalės Al Aksos mečetėje suėmė daugiau kaip 350 žmonių, trečiadienį pranešė policijos atstovas spaudai.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2023, 11:04 AM

Policija savo pranešime nurodė, kad „suėmė ir išvedė daugiau kaip 350 asmenų, kurie jėga užsibarikadavo“ mečetėje aneksuotos Rytų Jeruzalės senamiestyje.

Tarp suimtųjų buvo „kaukėti asmenys, akmenų ir fejerverkų mėtytojai ir asmenys, įtariami mečetės išniekinimu“, sakoma pranešime.

Ankstyvą trečiadienio rytą Jeruzalėje prie Al Aksos mečetės kilo susirėmimai, Izraelio policijai pareiškus, kad ji įžengė į mečetę, norėdama išvaikyti „agitatorius“, o palestiniečių islamistų judėjimas „Hamas“ šį žingsnį pasmerkė kaip „beprecedentį nusikaltimą“.

Gazos ruožą valdantis judėjimas „Hamas“ paragino palestiniečius Vakarų krante „masiškai eiti prie Al Aksos mečetės ir ją ginti“.

Izraelio policija teigė įžengusi į mečetę tam, kad išvaikytų joje užsibarikadavusius fejerverkais, lazdomis ir akmenimis apsiginklavusius „agitatorius“.

Izraelio aneksuotame Rytų Jeruzalės senamiestyje esančiame mečetės komplekse anksčiau yra įvykę susirėmimų ir smurto tarp palestiniečių ir izraeliečių, ypač per musulmonų pasninko mėnesį Ramadaną, kai į Al Aksą susirenka dešimtys tūkstančių maldininkų.

Ši šventa musulmonų vieta pastatyta ant žydų vadinamo Šventyklos kalno – švenčiausios judaizmo vietos.

Naujas smurtas vėl prasidėjo beveik įpusėjus Ramadanui ir tuo metu, kai žydai ruošiasi nuo trečiadienio vakaro švęsti Paschą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.