Izraelio kariuomenė: iš Libano paleistos 34 raketos, 25 perimtos, mažiausiai 5 pataikė į Izraelio teritoriją

Ketvirtadienį Izraelio kariuomenė pranešė „nustačiusi 34 raketas, kurios buvo paleistos iš Libano į Izraelio teritoriją“, 25 jų perėmė Izraelio oro gynybos pajėgos. „Penkios raketos nukrito Izraelio teritorijoje“, – priduriama po atakos paskelbtame kariuomenės pareiškime.

 Izraelis.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Izraelis.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 8:53 PM

Tai didžiausia ataka pasienyje nuo 34 dienas trukusio Izraelio ir „Hezbollah“ karo 2006 metais. Kol kas jokia grupuotė už tai neprisiėmė atsakomybės.

Jungtinių Tautų laikinosios pajėgos Libane paragino elgtis santūriai. Šios pajėgos patruliuoja pasienio zonoje tarp dviejų formaliai vis dar kariaujančių šalių ir sakė, kad „dabartinė padėtis itin rimta“.

Su Iranu susijęs Libano ginkluotas judėjimas „Hezbollah“ anksčiau ketvirtadienį perspėjo, kad palaikys „visas priemones“, kurių palestiniečių grupuotės gali imtis prieš Izraelį po Izraelio pajėgų ir palestiniečių susirėmimų Jeruzalės Al Aksos mečetėje trečiadienį. Šiitų sukarinta grupuotė „Hezbollah“ yra vienintelė Libane, išlaikiusi savo ginklus po 1975–1990 m. šalies pilietinio karo.

„Hezbollah“ griežtai smerkia Izraelio okupacinių pajėgų puolimą prieš Al Aksos mečetės kompleksą ir jo išpuolius prieš tikinčiuosius“, – sakoma „Hezbollah“ pranešime. Šis judėjimas, didžiausias Izraelio priešas, palaiko glaudžius ryšius su islamistų judėjimu „Hamas“, valdančiu Gazą, ir kovotojų grupe „Islamo džihadas“, taip pat įsikūrusia pakrantės anklave.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.