Japonijos armija pranešė, kad sraigtasparnis su 10 žmonių nukrito į vandenyną

Manoma, kad dingęs Japonijos armijos sraigtasparnis su 10 įgulos narių nukrito į jūrą prie salos šalies pietuose. Tame rajone buvo pastebėta objektų, kurie atrodo kaip orlaivio dalys.

 Manoma, kad dingęs Japonijos armijos sraigtasparnis su 10 įgulos narių nukrito į jūrą prie salos šalies pietuose.<br>Yasuo Osakabe/USAF/SWNS/Scanpix nuotr.
 Manoma, kad dingęs Japonijos armijos sraigtasparnis su 10 įgulos narių nukrito į jūrą prie salos šalies pietuose.<br>Yasuo Osakabe/USAF/SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 5:28 PM

Tai ketvirtadienį per spaudos konferenciją pareiškė Sausumos savigynos pajėgų vadas Yasunoris Morishita, kuriuo remiasi AP.

Pasak pareigūno, sraigtasparnis „UH-60JA Black Hawk“ dingo iš radarų ekranų ketvirtadienio popietę, kai vykdė žvalgybos misiją į šiaurę nuo Mijako salos.

Anot jo, šioje vietovėje, už maždaug 1 800 kilometrų į pietvakarius nuo Tokijo, buvo pastebėta nuolaužų, kurios, kaip manoma, yra sraigtasparnio dalys.

Japonijos vyriausybė aktyviai didina savo gynybinius pajėgumus šalies pietvakariuose, reaguodama į vis agresyvesnę Kinijos karinę veiklą regione, įskaitant Taivaną.

Naujienų agentūra „Kyodo News“ pranešė, kad Japonijos pakrančių apsaugos laivai taip pat aptiko naftos pėdsakų, kurie gali būti susiję su dingusiu sraigtasparniu, tačiau pareigūnai atsisakė patvirtinti šią informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.