Popiežius Didįjį ketvirtadienį mazgos kojas dvylikai nepilnamečių kalinių

Popiežius Pranciškus Didįjį ketvirtadienį nepilnamečių kolonijoje Romoje mazgos kojas čia kalintiesiems. Pradžioje jis Casal del Marmo kolonijoje Italijos sostinėje aukos Paskutinės vakarienės mišias ir tada atliks ritualinį kojų mazgojimą. Šiuo ritualu atkartojamas Jėzaus gestas, kai jis per Paskutinę vakarienę plovė kojas savo mokiniams. Tai nuolankumo ženklas.

 Popiežius Pranciškus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Popiežius Pranciškus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 11:01 AM

Popiežius mazgos kojas 12 nepilnamečių ir juos apkabins, rašo oficialus žinių portalas „Vatican News“. Tai įvairių tautybių asmenys. Jau per pirmuosius savo pontifikato metus prieš dešimtmetį Pranciškus, kuris tuomet buvo išrinktas tik prieš 15 dienų, taip pat lankėsi nepilnamečių kolonijoje Romos šiaurės vakaruose ir čia mazgojo kojas kaliniams.

86-erių Katalikų bažnyčios vadovas ketvirtadienį Krizmos mišiomis pradės Velykų šventės iškilmes. Per jas šv. Petro bazilikoje jis tradiciškai pašventins aliejus, kurie bus naudojami Krikšto, Sutvirtinimo, Kunigystės ir Ligonių patepimo sakramentams teikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.