V. Putino Rusijoje – dar viena mįslinga oligarcho mirtis

Rusijos Federacijos Jakutsko kardomojo kalėjimo kameroje staiga mirė pirmasis „Jakutskenergo“ generalinio direktoriaus pavaduotojas ir vyriausiasis inžinierius Igoris Škurko – tai ne pirma keistomis aplinkybėmis įvykusi aukšto pareigūno mirtis. Oligarchas buvo sulaikytas kovo 30 d. dėl kyšininkavimo bylos.

V. Putinas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
V. Putinas.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2023, 2:25 PM, atnaujinta Apr 7, 2023, 2:26 PM

Rusijos laikraščio „Komsomolskaja pravda“ teigimu, kovo 31 d. teismas pasiuntė 49 metų I.Škurką į kardomojo kalinimo įstaigą Jakutske, uostamiestyje Rytų Sibire, o balandžio 4 d. jis buvo rastas negyvas. Dieną prieš mirtį jis pateikė apeliaciją dėl, jo teigimu, neteisingo kaltinimo kyšininkavimu.

„Kaltinamasis buvo rastas areštinės kameroje be gyvybės ženklų. Atvykę medikai konstatavo jo mirtį. Į įvykio vietą buvo iškviesta tyrimo grupė. Preliminariais duomenimis, kriminalinės kilmės mirties požymių nenustatyta“, – sakoma Kalėjimų federalinės tarnybos Jakutijos departamento pareiškime.

Jo bendrovė po pranešimo apie mirtį išplatino pareiškimą, kuriame sakoma: „Prisiminsime jį kaip atvirą, svetingą, didelės širdies ir gero humoro jausmo žmogų, rūpestingą glaudžios šeimos vadovą“.

I.Škurko buvo proputiniškos politinės partijos „Vieningoji Rusija“ narys, tačiau jo narystė buvo sustabdyta, kai buvo pareikšti įtarimai dėl kyšio davimo.

Nuo invazijos į Ukrainą pradžios prasidėjo paslaptingų Rusijos aukšto rango vadovų ir verslininkų mirčių serija. Per pastaruosius 15 mėnesių neaiškiomis aplinkybėmis mirė daugiau kaip 40 aukščiausio lygio vadovų, verslininkų ir kitų Rusijos vadovų.

Praėjusį mėnesį tiriamųjų naujienų laida „Novaja Gazeta Europe“ ir „Transparency International Russia“ nustatė įtartinų mirčių, siejamų su Rusijos energetikos milžine „Gazprom“, ryšį su sudėtinga „pinigų plovimo schema“, iš kurios naudos turėjo aukščiausio dujų sektoriaus vadovo šeima ir jo bičiuliai iš V. Putino saugumo tarnybų ir kariuomenės.

Tarp įtartinų energetikos sektoriaus atstovų mirčių buvo Aleksandras Tiuliakovas, bendrovės „Gazprom“ Jungtinio atsiskaitymo centro generalinio direktoriaus pavaduotojas, kuris, kaip nurodoma Rusijos pareigūnų, atėmė sau gyvybę kitą dieną po to, kai buvo paskelbtas karas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.