ES pasmerkė išpuolius Izraelyje ir paragino laikytis „santūrumo“

Europos Sąjunga šeštadienį pasmerkė mirtinus išpuolius Izraelyje ir iš Libano paleistas raketas, dėl kurių Izraelis pradėjo smūgius, ir paragino laikytis „santūrumo“.

​Europos Sąjunga šeštadienį pasmerkė mirtinus išpuolius Izraelyje ir iš Libano paleistas raketas, dėl kurių Izraelis pradėjo smūgius, ir paragino laikytis „santūrumo“.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
​Europos Sąjunga šeštadienį pasmerkė mirtinus išpuolius Izraelyje ir iš Libano paleistas raketas, dėl kurių Izraelis pradėjo smūgius, ir paragino laikytis „santūrumo“.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2023, 12:51 PM

„ES smerkia šiuos smurto aktus. Tai turi liautis“, – sakoma bloko užsienio politikos vadovo Josepo Borrellio pareiškime po penktadienio išpuolių Izraelyje.

Per šaudymo išpuolį okupuotame Vakarų Krante žuvo dvi seserys, 16 ir 20 metų Izraelio kilmės britų pilietės, jų motina buvo sunkiai sužeista, o Tel Avive žuvo italų turistas ir dar septyni žmonės buvo sužeisti, kai automobilis rėžėsi į dviračių taku ėjusius žmones.

J. Borrellis taip pat pasmerkė „beatodairišką“ apšaudymą raketomis iš Gazos Ruožo ir Libano.

Po to, kai trečiadienį Izraelio policija Jeruzalės Al Aksos mečetėje susirėmė su palestiniečiais, smurto dar padaugėjo, o po palestiniečių kovotojų raketų apšaudymo Izraelis bombardavo Gazos Ruožą ir Libaną.

„Raginame visas šalis elgtis kuo santūriau, vengti tolesnės eskalacijos ir laikytis ramybės per vykstančias religines šventes, – sakė J. Borrellis. – Izraelis turi teisę gintis. Kartu bet koks atsakas turi būti proporcingas“.

Naujausias įtampos padidėjimas įvyko per žydų Paschą ir musulmonų šventąjį Ramadano mėnesį.

J. Borrellis pridūrė, kad „visų šventųjų vietų status quo turi būti išsaugotas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.