Marselyje sugriuvo du pastatai: po griuvėsiais tebėra iki 10 žmonių

Marselyje per sprogimą sugriuvus daugiabučiui namui buvo sužeisti mažiausiai penki žmonės, o Prancūzijos miesto valdžios institucijos teigia, kad po griuvėsiais gali būti dar iki 10 žmonių.

Pastato griūtis Marselyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pastato griūtis Marselyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2023, 3:12 PM, atnaujinta Apr 9, 2023, 3:40 PM

Sekmadienį vidurnaktį įvykus sprogimui „viskas drebėjo, matėsi bėgantys žmonės, visur buvo pilna dūmų, pastatas griuvo ant gatvės“, – AFP pasakojo vietinis maisto produktų pardavėjas Azizas, prašęs nenurodyti jo pavardės.

„Turime būti pasirengę, kad per šią baisią tragediją galėjo žūti žmonių“, – įvykio vietoje žurnalistams sakė Marselio meras Benoit Payan, kur daugiau kaip 100 ugniagesių bandė suvaldyti gaisrą.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmanin sakė, kad po griuvėsiais įstrigę nuo keturių iki dešimties žmonių. „Nežinome, ar jie gyvi, ar mirę“, – sakė jis žurnalistams, pridurdamas, kad valdžios institucijos taip pat dar nenustatė „labai didelio sprogimo“, dėl kurio įvyko griūtis, priežasties.

Dar penki žmonės buvo sužeisti gretimuose pastatuose, kurie buvo apgadinti per griūtį. Neaišku, kiek žmonių buvo sugriuvusiame daugiabutyje, kuriame, kaip manoma, kiekviename aukšte buvo po vieną butą. „Kaip spėjama, ne visi žmonės buvę pastato viduje buvo pastebėti, šeimos nerimauja“, – transliuotojui „Franceinfo“ sakė Prancūzijos būsto ministras Olivjė Kleinas.

Marselio ugniagesių vadas Lionelis Matjė teigė, kad laikas buvo labai svarbus, norint tarp griuvėsių aptikti galimai išgyvenusių žmonių. Gelbėtojų užduotį apsunkino tai, kad iš dalies sugriuvo vienas iš gretimų pastatų, iš kurio kopėčiomis turėjo būti nuleisti aštuoni žmonės. 

Kiti gatvėje esantys pastatai buvo evakuoti, gyventojai apgyvendinti mokyklose, o gretimame rajone atidarytas pagalbos centras žmonėms, ieškantiems dingusių šeimos narių ar artimųjų.

„Kol kas turime labai atsargiai vertinti, kokia buvo priežastis“, – sakė pietinio Ronos delta regiono prefektas Christophe'as Mirmand'as. Pasak jo, dujos yra „vienas iš galimų variantų“.

Šalutinėje gatvelėje netoli pastato gyvenantis Gillesas AFP sakė, kad avarijos metu garsas „buvo didžiulis“. „Skambėjo kaip sprogimas“, – sakė jis, atsisakęs nurodyti savo pavardę.

2018 m. Marselio mieste aštuoni žmonės žuvo, kai įgriuvo du pastatai darbininkų klasės Noailles rajone. Pagalbos grupės teigia, kad 40 000 žmonių gyvena nekokybiškuose statiniuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.