Po ligos grįžęs popiežius Pranciškus turėtų dalyvauti Velykų mišiose

Dešimtys tūkstančių katalikų sekmadienį susirinks Šv. Petro aikštėje į Velykų šv. Mišias, kad išgirstų popiežiaus Pranciškaus tradicinį palaiminimą.

Popiežius Pranciškus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Velyknakčio Mišios.<br>VATICAN MEDIA Divisione nuotr.
Velyknakčio Mišios.<br>VATICAN MEDIA Divisione nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 9, 2023, 9:21 AM

Visai neseniai 86 metų Pranciškus ligoninėje gydėsi bronchitą, bet toliau eina pareigas. Šeštadienio vakarą jis vadovavo vigilijos apeigoms Šv. Petro bazilikoje Vatikane – pustrečios valandos trukusiai ceremonijai, į kurią susirinko 8 tūkst. tikinčiųjų.

Tačiau penktadienio vakarą dėl itin šalto oro jis iš atsargumo nedalyvavo Kryžiaus kelio procesijoje. Tai buvo pirmas kartas, kai 2013 m. popiežiumi išrinktas Pranciškus praleido šią ceremoniją.

Sekmadienį popiežius vadovaus 10 val. (11 val. Lietuvos laiku) prasidėsiančioms šv. Mišioms ir vidurdienį paskelbs palaiminimą „Miestui ir pasauliui“ (lot. Urbi et Orbi). Tradiciškai šia proga popiežius apžvelgia pasaulio įvykius.

Tikėtina, jog kaip ir 2022 m. jis kalbės apie karą Ukrainoje, atsinaujinusį smurtą Artimuosiuose Rytuose ir neseniai Viduržemio jūroje žuvusius migrantus, mėginusius iš Afrikos pasiekti Europą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.