Dalai Lama atsiprašė pabučiavęs berniuką ir paprašęs jo „čiulpti liežuvį“

Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama išplatino atsiprašymą po to, kai viešame renginyje Indijoje sulaukė kaltinimų dėl netinkamo elgesio, kai pabučiavo mažą berniuką į lūpas ir paprašė jo „čiulpti liežuvį“.

​Dalai Lama atsiprašė po to, kai viešame renginyje Indijoje sulaukė kaltinimų dėl netinkamo elgesio, kai pabučiavo mažą berniuką į lūpas ir paprašė jo „čiulpti liežuvį“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Dalai Lama atsiprašė po to, kai viešame renginyje Indijoje sulaukė kaltinimų dėl netinkamo elgesio, kai pabučiavo mažą berniuką į lūpas ir paprašė jo „čiulpti liežuvį“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2023, 5:24 PM, atnaujinta Apr 10, 2023, 5:45 PM

Vasario pabaigoje Dalai Lamos šventykloje Dharamšalos mieste vykusiame renginyje dalyvavo apie 100 jaunų mokinių, ką tik baigusių Indijos M3M fondo studijas.

Dalai Lama, dar žinomas kaip Tenzin Gyatso, yra švenčiausias Tibeto budizmo atstovas ir nuo 1959 m., kai Tibetą aneksavo Kinija, gyvena tremtyje Indijoje.

Vaizdo įraše, kuris plačiai paplito internete, vienas iš jaunų studentų priėjo prie mikrofono ir paklausė Dalai Lamos: „Ar galiu jus apkabinti?“

87 metų Dalai Lama liepė berniukui prieiti prie pakylos, kurioje jis sėdėjo. Rodydamas jam į skruostą, jis jam pasakė: „Pirma čia“. Po to vaikas jį pabučiavo ir apkabino.

Dalai Lama laikė berniuką apkabinęs, sakydamas „manau, kad ir čia“, o paskui pabučiavo jį į lūpas.

„Ir čiulpk mano liežuvį“, – ištarė Dalai Lama, iškišęs liežuvį, surėmęs kakta į kaktą su mokiniu. Berniukas greitai iškišo savo liežuvį ir pasitraukė, o Dalai Lama nusijuokė ir dar kartą apkabino berniuką.

Po to dvasinis lyderis kreipėsi į berniuką, patardamas jam ieškoti tų, kurie kuria „taiką ir laimę“, o ne sekti „žmonėmis, kurie visada žudo kitus žmones“, ir tik tada paskutinį kartą jį apkabino.

Vaizdo įrašui pasklidus internete, daugelis jį pasmerkė ir pavadino „netinkamu“, „skandalingu“ ir „šlykščiu“. Dėl šios kontroversijos Dalai Lamos biuras atsiprašė, sakydamas, kad jo elgesys buvo „nekaltas ir žaismingas“.

„Jo šventenybė nori atsiprašyti berniuko ir jo šeimos, taip pat daugybės draugų visame pasaulyje už tai, kad jo žodžiai galėjo įskaudinti, – teigiama pareiškime. – Jo Šventenybė dažnai nekaltai ir žaismingai erzina sutiktus žmones, netgi viešai ir prieš kameras. Jis apgailestauja dėl šio incidento.“

Dalai Lama ir anksčiau yra susidūręs su kontroversijomis. 2019 m. jis sukėlė pasipiktinimą po to, kai užsiminė, kad jei Dalai Lama grįžtų kaip moteris, „ji turėtų būti patrauklesnė“, už ką jo biuras atsiprašė.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.