Kinija baigė karo žaidimus prie Taivano, kuriais buvo siekiama užblokuoti salą

Kinija pirmadienį pareiškė, kad „sėkmingai baigė“ tris dienas trukusius karo žaidimus aplink Taivaną, per kuriuos buvo imituojami smūgiai į taikinius ir treniruojamasi blokuoti salą.

​Kinija pirmadienį pareiškė, kad „sėkmingai baigė“ tris dienas trukusius karo žaidimus aplink Taivaną, per kuriuos buvo imituojami smūgiai į taikinius ir treniruojamasi blokuoti salą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Kinija pirmadienį pareiškė, kad „sėkmingai baigė“ tris dienas trukusius karo žaidimus aplink Taivaną, per kuriuos buvo imituojami smūgiai į taikinius ir treniruojamasi blokuoti salą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-10 15:20

Pekino pratybos buvo atsakas į praėjusią savaitę Vašingtone surengtą Taivano prezidentės Tsai Ing-wen susitikimą su JAV Atstovų Rūmų pirmininku Kevinu McCarthy`iu.

Po tris dienas trukusių manevrų Kinijos kariuomenė teigė „sėkmingai įvykdžiusi“ užduotis, susijusias su pratybomis „Joint Sword“.

Per pratybas „buvo nuodugniai išbandytas karinių dalinių integruotas jungtinis kovinis pajėgumas tikromis kovinėmis sąlygomis“, sakoma Liaudies išlaisvinimo armijos Rytų karinės vadovybės pareiškime.

Jame taip pat pažymima, kad Kinijos kariai „visada yra pasirengę kovai ir ryžtingai sutriuškins bet kokio pavidalo „Taivano nepriklausomybės“ separatizmą ir užsienio mėginimus kištis“.

Per karo žaidimus Pekinas imitavo smūgius į taikinius Taivane ir jo apsuptį, o valstybinės žiniasklaidos pranešime teigiama, kad dešimtys lėktuvų blokavo salą iš oro.

Vienas iš dviejų Kinijos lėktuvnešių – „Shandong“ – taip pat dalyvavo pratybose, pranešė kariškiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.