Pchenjanas jau ketvirtą parą neatsiliepia į Seulo skambučius karine karštąja linija

Šiaurės Korėjos valdžia ketvirtą dieną paeiliui nereaguoja į kasdienius Pietų Korėjos skambučius dviejų šalių ryšių kanalu ir karine karštąja linija.

Šiaurės Korėjos valdžia ketvirtą dieną paeiliui nereaguoja į kasdienius Pietų Korėjos skambučius dviejų šalių ryšių kanalu ir karine karštąja linija.<br>123rf nuotr.
Šiaurės Korėjos valdžia ketvirtą dieną paeiliui nereaguoja į kasdienius Pietų Korėjos skambučius dviejų šalių ryšių kanalu ir karine karštąja linija.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2023, 10:28 AM

Tai pirmadienį pranešė naujienų agentūra „Yonhap“.

Pietų Korėjos susivienijimo ministerijos atstovai pareiškė, jog tikriausiai Šiaurės Korėja „vienašališkai“ nutraukė šią ryšio liniją, nes šalis nuo penktadienio neatsiliepia į įprastus skambučius, įskaitant pirmuosius skambučius pirmadienį.

Pranešime pažymima, kad abiejų Korėjų pareigūnai turėtų kalbėtis telefonu du kartus per dieną, 9 val. ir 17 val., bendru ryšio kanalu.

Pietų Korėjos gynybos ministerijos duomenimis, pirmadienį, jau ketvirtą dieną paeiliui, taip pat nebuvo atsakyta į skambučius karine karštąja linija.

Kol kas neaišku, kodėl Pchenjanas neatsako į tokius kasdienius skambučius iš Seulo. Gali būti, kad Šiaurės Korėja taip protestuoja prieš bendras Pietų Korėjos ir JAV karines pratybas arba naujausią Pietų Korėjos ministerijos publikaciją apie žmogaus teisių pažeidimus Šiaurės Korėjoje.

Kaip jau buvo pranešta, Pietų Korėja, JAV ir Japonija pradėjo didelio masto karinių jūrų pajėgų pratybas, kuriose dalyvauja amerikiečių lėktuvnešis „USS Nimitz“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.