Anglijoje prasideda didelis medikų streikas

Anglijoje antradienį prasideda keturias dienas truksiantis medikų streikas dėl atlyginimų ir darbo sąlygų. Nacionalinės sveikatos tarnybos (NHS) atstovai prieš naujausias protesto akcijas, kurių imasi šalies jaunesnieji gydytojai, jau prakalbo apie „katastrofiškus“ padarinius ir itin smarkius NHS veiklos trikdžius.

Anglijoje antradienį prasideda keturias dienas truksiantis medikų streikas dėl atlyginimų ir darbo sąlygų. <br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Anglijoje antradienį prasideda keturias dienas truksiantis medikų streikas dėl atlyginimų ir darbo sąlygų. <br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2023, 10:57 AM

Skaičiuojama, kad dėl streiko gali tekti atidėti iki ketvirčio milijono vizitų pas gydytojus. Britų žiniasklaidoje būta pranešimų, kad kai kurie šeimos gydytojai kurį laiką nepriims pacientų, nes buvo paprašyti pavaduoti streikuojančius jaunesniuosius gydytojus.

Skelbiama, kad akcijos prasidėjo 7 val. ryto vietos (9 val. ryto Lietuvos) laiku ir tęsis iki balandžio 15 d. Pasak Jungtinės Karalystės (JK) sveikatos apsaugos sekretoriaus Steve'o Barclay, derybos su medikais nutrūko dėl, jo teigimu, „realybės neatitinkančio“ reikalavimo pakelti darbo užmokestį 35 proc.

Oficialiais duomenimis, jaunesnieji gydytojai turi sukaupę iki 8 metų patirtį dirbdami ligoninėse ir sudaro maždaug pusę visų NHS gydytojų.

Pastaruoju metu JK ritasi smarki streikų banga, jau spėjusi paveikti nemažą ekonomikos dalį. Darbuotojai reiškia nepasitenkinimą dėl šalį šiuo metu veikiančios pragyvenimo išlaidų krizės, kurią pakurstė dviženklė infliacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.