Taivanas aptiko Kinijos karo laivus ir lėktuvus prie salos pasibaigus pratyboms

Taivano gynybos ministerija pranešė, kad antradienį, praėjus dienai, kai Pekinas paskelbė baigęs plataus masto karines pratybas, aplink salą aptikti devyni Kinijos karo laivai ir 26 lėktuvai.

Taivanas aptiko Kinijos karo laivus ir lėktuvus prie salos pasibaigus pratyboms.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Taivanas aptiko Kinijos karo laivus ir lėktuvus prie salos pasibaigus pratyboms.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2023, 9:27 AM

Taivano gynybos ministerijos pranešime sakoma, kad Kinija „šį rytą pasiuntė karo lėktuvus, kirtusius vidurinę liniją iš šiaurės, centro ir pietų“, jie buvo aptikti 11 val. vietos laiku (6 val. Lietuvos laiku). „Mes ir toliau atidžiai stebėsime judėjimą“, – tviteryje paskelbė ministerija.

Pekinas pranešė pradėjęs pratybas šeštadienį ir baigsiąs pirmadienį. Tai buvo atsakas į Taivano prezidentės Tsai Ing-wen susitikimą su JAV Atstovų rūmų pirmininku Kevinu McCarthy praėjusią savaitę Kalifornijoje. Kinijos Rytų vadovybė sakė, kad pratybos yra įspėjimas Taivano nepriklausomybės pajėgoms ir užsienio kišimuisi.

Taivano įstatymų leidžiamoji valdžia antradienį paragino Kinijos valdžią nedelsiant nutraukti bauginimą jėga, o tarptautinę bendruomenę pasmerkti Kiniją. Taivanas turi nepriklausomą vyriausybę nuo 1949 m., tačiau Kinija laiko savarankiškai valdomą demokratišką salą savo teritorija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.