Advokatas: sergantis A. Navalnas numetė daug svorio

Įkalintas Rusijos disidentas Aleksejus Navalnas serga ir negydomas per kiek daugiau nei dvi savaites numetė aštuonis kilogramus, antradienį pranešė jo advokatas.

​Įkalintas Rusijos disidentas Aleksejus Navalnas serga ir negydomas per kiek daugiau nei dvi savaites numetė aštuonis kilogramus, antradienį pranešė jo advokatas.<br>AP/Scanpix nuotr.
​Įkalintas Rusijos disidentas Aleksejus Navalnas serga ir negydomas per kiek daugiau nei dvi savaites numetė aštuonis kilogramus, antradienį pranešė jo advokatas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2023, 8:11 AM

46 metų A. Navalnas buvo suimtas 2021 m. sausį, kai grįžo iš Vokietijos, kur sveiko po mėginimo jį nunuodyti, dėl to jis kaltina Kremlių. Rusijos opozicijos veikėjas dabar atlieka devynerių metų bausmę už turto grobstymą ir kitus kaltinimus, šalininkai juos laiko bausme už mestą iššūkį prezidentui Vladimirui Putinui.

„Naktį iš penktadienio į šeštadienį greitoji medicinos pagalba buvo iškviesta į jo kamerą dėl paūmėjusios skrandžio ligos“, – tviteryje parašė advokatas Vadimas Kobzevas. Ankstesniuose vaizdo įrašuose jau gerokai išsekęs atrodęs A. Navalnas serga „nežinoma liga, kurios niekas negydo“, sakė jis. „Pagal jo medicininę bylą, per pastarąsias 15 dienų jis numetė aštuonis kilogramus“, – parašė V. Kobzevas. Jo teigimu, vaistai, kuriuos jam siunčia motina, „grįžta atgal“.

V. Kobzevas neatmetė galimybės, kad valdžia siekia „laipsniško, o ne staigaus jo sveikatos pablogėjimo“. „Reikalausime toksikologijos ir radiologijos tyrimų“, – sakė jis.

Metų pradžioje A. Navalnas sakė, kad jam pasireiškia gripo simptomai ir jis negauna tinkamo gydymo, todėl jo šalininkai tvirtino, kad Kremlius mėgina jį lėtai nužudyti.

A. Navalnas iš kalėjimo ne kartą kritikavo Rusijos invaziją į Ukrainą ir ragino rusus protestuoti. Per pastaruosius kelis mėnesius jis daugybę kartų buvo uždarytas į karcerį. Jau daugiau nei dvejus metus jis ypač atšiauriomis sąlygomis kalinamas kolonijoje maždaud už 260 kilometrų į šiaurės rytus nuo Maskvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.