Kinija per Vokietijos ministrės vizitą: nemokykite mūsų žmogaus teisių

Kinijai nereikia, kad jai būtų pamokslaujama apie žmogaus teises, per Vokietijos užsienio reikalų ministrės Annalenos Baerbock vizitą sakė užsienio reikalų ministras Qin Gangas.

A. Baerbock ir Qin Gangas.<br>Dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr. 
A. Baerbock ir Qin Gangas.<br>Dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-14 12:41, atnaujinta 2023-04-14 13:00

Po derybų su A. Baerbock Pekine Qin Gangas žurnalistams sakė, kad „Kinijai mažiausiai reikia mokytojos iš Vakarų“. Jis atmetė A. Baerbock išsakytą kritiką dėl žmogaus teisių padėties Kinijoje ir sakė, kad kiekvienoje valstybėje yra savos aplinkybės, kultūrinės bei istorinės. Kalbant apie žmogaus teises, „pasaulyje nėra vienodų standartų“, – sakė Qin Gangas.

Anksčiau A. Baerbock tvirtino, kad pasaulyje yra „bendri žmogaus teisių standartai“, ir priminė Qin Gangui apie Jungtinių Tautų (JT) Chartiją ir JT Žmogaus teisių konvenciją. Chartija apibrėžia visuotines žmogaus teisės, jų privalo laikytis visos JT narės, sakė ji. A. Baerbock taip pat pareiškė susirūpinimą, kad Kinijoje ribojama pilietinės visuomenės ir žmogaus teisių erdvė.

Atsakydamas į kaltinimus persekiojimu, ypač musulmonų uigūrų šiaurės vakariniame Sindziango regione, Kinijos užsienio reikalų ministras pareiškė, kad tai nėra žmogaus teisių problema, o kova su radikalizmu ir separatizmu. Tačiau jis sakė, kad dabar padėtis Sindziange stabili, žmonės gyvena labai laimingą gyvenimą.

Jo teigimu, Kinijai priešiškos jėgos pasitelkia Sindziango klausimą, kad sulaikytų Kinijos iškilimą pasaulyje. Užsienio jėgos turėtų nesikišti į regiono reikalus, sakė Qin Gangas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.