Nelaimė Alpėse: po užgriuvusios lavinos rasti trijų italų slidininkų kūnai

​Penktadienį gelbėtojai aptiko trijų italų slidininkų, ankstesnę dieną žuvusių užgriuvus lavinai Alpėse prie Italijos ir Prancūzijos sienos, kūnus.

Penktadienį gelbėtojai aptiko trijų italų slidininkų, ankstesnę dieną žuvusių per laviną Alpėse prie Italijos ir Prancūzijos sienos, kūnus.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Penktadienį gelbėtojai aptiko trijų italų slidininkų, ankstesnę dieną žuvusių per laviną Alpėse prie Italijos ir Prancūzijos sienos, kūnus.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2023, 1:11 PM

Trijų vyrų kūnai rasti anksti penktadienį ir nuvežti į Aostos miestą tapatybei nustatyti, naujienų agentūrai AFP sakė Valdostano Alpių gelbėjimo tarnybos atstovas Tiziano Trevisanas.

Jų vedlys, patyręs slidininkas, sugebėjo išsikapanoti iš lavinos, užgriuvusios Pointe de la Golette vietovę. Jis ligoninėje, bet jo būklė nėra sunki, sakė T. Trevisanas. Sraigtasparniai ir gelbėtojų komandos ant žemės ketvirtadienį negalėjo pasiekti lavinos vietos dėl prastų oro sąlygų.

3100 metrų aukštyje iškilusi Pointe de la Golette Alpių viršūnė yra Italijos Aostos slėnio ir Prancūzijos Savojos regiono pasienyje, į rytus nuo populiarios Prancūzijos Val D'Isere slidinėjimo zonos.

Šeši žmonės žuvo sekmadienį, užgriūti lavinos netoli Monblano kalno Prancūzijos pasienyje su Italija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.