Rusija atšaukia eitynes Gegužės 1-osios proga

Didžiausia Rusijos profsąjunga dėl esą išaugusios teroristinės grėsmės, susijusios su puolimu Ukrainoje, atšaukė gegužės 1-ąją planuotus renginius Darbo dienos proga. „Sostinėje nebus eitynių ar mitingų“, – penktadienį sakė profesinių sąjungų konfederacijos vicepirmininkas Aleksandras Šeržukovas. Vietoj to esą vyks „šventinis susitikimas“ su profsąjungų aktyvistais ir partneriais.

Rusija atšaukia eitynes Gegužės 1-osios proga.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Rusija atšaukia eitynes Gegužės 1-osios proga.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2023, 6:58 PM

Atitinkamas sprendimas priimtas reaguojant į „išaugusį teroristinės grėsmės lygį“ – taip pat regionuose, „kurie yra toli nuo karinės specialiosios operacijos vietų“, kalbėjo profsąjungos atstovas.

Po mirtino išpuolio prieš rusų propagandistą balandžio pradžioje Maskva sugriežtino retoriką dėl grėsmių šalies viduje. Dėl karo tinklaraštininko žūties Maskva kaltina Ukrainą bei Rusijos opoziciją.

Mitingų nebus ir 2014 m. Rusijos aneksuotame Krymo pusiasalyje. Čia Maskvos paskirtas vyriausybės vadovas Sergejus Aksionovas jau trečiadienį paskelbė, kad atšaukiamas gegužės 1-osios paradas, bei paradas gegužės 9 d., kai minima Rusijos pergalė prieš fašistinę Vokietiją. To priežastimi nurodytos „saugumo problemos“.

Gegužės 1-ąją minima Darbo diena jau Sovietų Sąjungos metais buvo reikšminga šventė. Tradiciškai vyriausybei artimos profsąjungos šia proga Rusijoje organizuoja renginius.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.