V. Putinas pasirodė garsiojoje Kristaus Išganytojo katedroje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas garsiojoje Kristaus Išganytojo katedroje paminėjo stačiatikių Velykas. Kartu su Maskvos meru Sergejumi Sobianinu jis naktį į sekmadienį apsilankė rusų stačiatikių bažnyčios vadovo patriarcho Kirilo aukojamose mišiose. Nuotraukose ir vaizdo medžiagoje matyti, kaip V. Putinas ir S. Sobianinas su žvakėmis rankose stovi greta vienas kito.

V. Putinas.<br> EPA/ELTA nuotr.
V. Putinas.<br> EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2023, 11:19 AM

Vėliau Kremlius paskelbė V. Putino šiųmetį sveikinimą Velykų proga. Jame karo nusikaltimais Ukrainoje kaltinamas prezidentas teigė: „Nuostabios, visų mylimos Velykos suteikia tikintiesiems viltį, įkvepia geroms mintims ir poelgiams, padeda įtvirtini visuomenėje aukštus moralinius idealus ir vertybes“.

V. Putinas, be to, gyrė Rusijos stačiatikių bažnyčią, kuri „rimtų iššūkių akivaizdoje aktyviai užsiima gailestingumo ir labdaros reikalais“.

Patriarchas Kirilas užsienyje laikomas aršiu V. Putino sukelto karo rėmėju ir praeityje ne kartą jį gynė, be kita ko, pamaldose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.