Maskva perspėjo JAV dėl „ardomosios veiklos“ Rusijoje

Antradienį Rusija perspėjo JAV ambasadorę Lynne Tracy, kad netoleruos jos mėginimų „kurstyti nesantaiką“ šalyje, sakoma Maskvos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

 JAV ir Rusijos vėliavos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 JAV ir Rusijos vėliavos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2023, 8:58 PM

„Pabrėžta, kad bet kokie Amerikos žingsniai, kuriais siekiama kurstyti nesantaiką ir priešiškumą Rusijos visuomenėje, taip pat diplomatinės misijos panaudojimas ardomajai veiklai pridengti, bus griežtai nuslopinti“, – nurodė ministerija ir pridūrė, kad L. Tracy buvo iškviesta dėl „provokuojančių“ opozicijos politiką Vladimirą Kara-Murzą „palaikančių“ pareiškimų, jis pirmadienį buvo nuteistas kalėti 25 metus.

Didžiosios Britanijos ambasadorė Deborah Bronnert ir Kanados ambasadorė Alison LeClaire taip pat buvo iškviestos dėl savo pareiškimų, atskirai nurodė ministerija.

Kanados ambasadorė A. LeClaire sakė, kad nuosprendis V. Kara-Murzai „yra liūdnas liudijimas apie tamsų posūkį, kurį priėjo ši kova“ už demokratiją. Diplomatę išsikvietusi ministerija pareiškė, kad „tokie veiksmai, lydimi įnirtingos rusofobinės kampanijos, kurios ėmėsi Otava (...) yra tiesioginis kišimasis į mūsų vidaus reikalus“.

Ministerija apkaltino visas ambasadores, raginusias paleisti V. Kara-Murzą, jis yra ir Didžiosios Britanijos pilietis, „didžiuliu kišimusi“. Ministerija pareiškė, kad „Britanijos nuorodos į tai, kad V. Kara-Murza turi Didžiosios Britanijos pilietybę, yra teisiškai negaliojančios“ Rusijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?