Karo fronte žuvo buvęs Ukrainos parlamento narys

Buvęs Ukrainos liaudies deputatas Olehas Barna žuvo fronte, pranešė Tauridės krypties gynybos pajėgų pirmininkas Oleksijus Dmytraševskis.

Olegas Barna.<br>„Twitter“ nuotr.
Olegas Barna.<br>„Twitter“ nuotr.
Rados deputatas Olegas Barna pašalina buvusį Ukrainos ministrą pirmininką Arsenijų Jaceniuką iš tribūnos, įteikęs jam rožių puokštę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rados deputatas Olegas Barna pašalina buvusį Ukrainos ministrą pirmininką Arsenijų Jaceniuką iš tribūnos, įteikęs jam rožių puokštę.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-04-19 10:18

„Vakar per karo veiksmus žuvo Olehas Barna. Taip jau atsitiko, kad praėjusią savaitę turėjome galimybę pasikalbėti“, – O.Dmytraševskį cituoja naujienų agentūra "UNIAN".

Buvusio liaudies deputato mirties aplinkybės ir vieta nenurodomos. Šiandien O.Barnai turėjo sukakti 56 metai.

Į kolegos mirtį sureagavo ir buvęs Ukrainos prezidentas Petro Porošenka.

„Bekompromisis, nuoširdus, paprastas ir visada pasirengęs kovoti iki galo. Tokį prisimenu Olehą Barną. Ukrainietį iš didžiosios raidės, kuris žuvo šiame siaubingame kare, o kaip tik šiandien jis turėjo švęsti savo gimtadienį. Tai sunku. Labai sunku prarasti mylimus žmones, brolius... Ilsėkis ramybėje, drauge“, – rašė jis.

Tiesa, ši publikacija beveik iš karto dingo iš P.Porošenkos socialinių tinklų.

Po to P.Porošenka vėl paskelbė pranešimą apie Oleho Barnos žūtį, patikslindamas, kad kalbėjosi su jo broliu Stepanu, kuris taip pat kariauja.

„Stepanas sako, kad brigada dar nepatvirtino Oleho mirties, o kūno niekas nematė. Taigi laukime ir tikėkimės geriausio, kad Olehas gyvas“, – rašė jis.

Tačiau trečiadienį P.Porošenko patvirtino, jog O.Barna iš tiesų žuvo fronte.

"Meldėmės, kad tai buvo klaida. Kad Olehas sužeistas, bet gyvas. Deja... Šiandien tai pasitvirtino. Olehas Barna žuvo. Vakarinė Pavlivkos dalis. 68-oji brigada. Antrasis batalionas. Mes visada prisiminsime tavo žygdarbį, mano brangus drauge... Mums tavęs labai trūksta. Amžina šlovė Didvyriui", - "Twitter" pranešime rašė P.Porošenko.

Kas yra Olehas Barna?

Žmogaus teisių aktyvistas ir politikas O.Barna 2014–2019 m. buvo Ukrainos liaudies deputatas. Jis pradėjo savanoriauti Ukrainos ginkluotosiose pajėgose iškart po to, kai 2022 m. vasario 24 d. Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

Olehas Barna buvo aktyvus „Orumo revoliucijos“ dalyvis, jis buvo sunkiai sužeistas per 2014 m. vasario 18 d. susirėmimą Marijos parke. Prasidėjus karui Donbase, jis savo noru įstojo į Jungtinių pajėgų operaciją. Buvo sužeistas.

2014 m. O.Barna pateko į Aukščiausiąją Radą kaip P.Porošenkos bloko kandidatas vienmandatėje rinkimų apygardoje Ternopolio srityje. Jis buvo vienas iš pagrindinių ankstesnio parlamento kovotojų.

Pavyzdžiui, jis iš Rados tribūnos nevengė aršiai kritikuoti V.Putino. Taip pat 2015 m. jis sugebėjo suorganizuoti susistumdymą su tuometiniu ministru pirmininku Arsenijumi Jaceniuku tiesiog parlamento salėje.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.