Rusija skelbia apie sprogimą kariniame komisariate – apkaltino Ukrainą surengus drono smūgį

Briansko srities gubernatorius Aleksandras Bogomazas paskelbė apie išpuolį prieš karinės registracijos ir šaukimo skyrių regione ir apkaltino Ukrainos pajėgą surengus drono ataką. Ukraina savo ruožtu teigia nevykdanti išpuolių Rusijos teritorijoje, nes jos užduotis – deokupuoti savo teritoriją.

Briansko srities gubernatorius Aleksandras Bogomazas paskelbė apie išpuolį prieš karinės registracijos ir šaukimo skyrių regione ir apkaltino Ukrainos pajėgą surengus drono ataką.<br>Stop kadrai, Twitter nuotr., lrytas.lt koliažas.
Briansko srities gubernatorius Aleksandras Bogomazas paskelbė apie išpuolį prieš karinės registracijos ir šaukimo skyrių regione ir apkaltino Ukrainos pajėgą surengus drono ataką.<br>Stop kadrai, Twitter nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2023, 10:53 AM

Karinės registracijos ir šaukimo tarnybos pastatas Novozybkovo mieste, Briansko srityje, buvo užpultas bepiločiu lėktuvu, paskelbė A.Bogomozovas, kurio pareiškimą cituoja portalas „Focus.ua“.

Pasak vietos gubernatoriaus, dėl išpuolio karinės registracijos ir šaukimo biuras buvo iš dalies apgadintas, išdaužyti pastato langai. Rusijos pareigūnas apie tai pranešė savo „Telegram“ kanale.

„Aukų nėra, pastatas iš dalies apgadintas, langai išdaužyti. Įvykio vietoje dirba operatyvinės tarnybos“, – rašė rusų pareigūnas.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Briansko srities gubernatorius kaltina Ukrainą dėl atakų naudojant bepiločius orlaivius, tačiau nepateikia įrodymų, kad tai tikrai buvo ukrainiečių dronas, primena „Focus.ua“.

Tuo tarpu Kijevas neprisiima atsakomybės už išpuolius Rusijos teritorijoje. Pasak Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjo Michailo Podoliako, Ukraina nevykdo puolamjų užduočių Rusijos teritorijoje, nes ukrainiečiai kariauja gynybinį karą, siekdami deokupuoti savo teritoriją.

Parengta pagal „Focus.ua“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.