J. F. Kennedy sūnėnas oficialiai paskelbė sieksiąs JAV prezidento posto

Vakcinacijos priešininkas, 1963 m. nužudyto JAV prezidento Johno F. Kennedy sūnėnas Robertas F. Kennedy jaunesnysis sieks aukščiausio šalies posto.

J. F. Kennedy sūnėnas oficialiai paskelbė sieksiąs JAV prezidento posto.<br>EPA-ELTA nuotr.
J. F. Kennedy sūnėnas oficialiai paskelbė sieksiąs JAV prezidento posto.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2023, 11:08 AM

„Esu šiandien čia, kad paskelbčiau apie savo siekį tapti Demokratų partijos kandidatu JAV prezidento rinkimuose“, – trečiadienį Bostone savo šalininkams sakė 69-erių R. F. Kennedy. Jis norįs įveikti šalies „susiskaldymą“ ir „pasakyti amerikiečiams tiesą“.

1968 m. nužudyto senatoriaus ir kandidato į prezidentus Roberto F. Kennedy sūnus yra žinomas aplinkosaugos aktyvistas ir advokatas. Pastaraisiais metais legendinės JAV politikų šeimos atstovas ypač garsėjo kaip vakcinacijos priešininkas, be kita ko, per koronaviruso pandemiją.

R. F. Kennedy jaunesnysis yra ne pirmasis autsaideris, sieksiantis Joe Bideno Demokratų partijos nominacijos 2024 metais vyksiančiuose rinkimuose. Apie savo planus prieš tai paskelbė savipagalbos knygų autorė Marianne Williams.

Manoma, kad 80-metis J. Bidenas, nepaisant savo garbaus amžiaus, sieks antrosios kadencijos. Tačiau oficialiai jis apie tai dar nėra paskelbęs.

Tarp opozicijose esančių respublikonų apie savo kandidatavimą, be kitų, jau paskelbė buvęs prezidentas Donaldas Trumpas ir buvusi JAV ambasadorė JT Nikki Haley.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.