Per Prancūzijoje atsinaujinusius protestus prieš E. Macroną uždrausti puodai

Tūkstančiai Prancūzijos piliečių ketvirtadienį vėl išėjo į gatves protestuoti prieš prezidentą Emmanuelį Macroną ir jo prieštaringą pensijų reformą.

 Protestai Prancūzijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Protestai Prancūzijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2023, 8:34 PM

Prieš E. Macrono vizitą Gonže, Pietų Prancūzijoje, policija apgręžė protestuotojus, nešinus puodais, kuriuos daužydami jie kėlė triukšmą, rodo vaizdo įrašai. Žiniasklaida taip pat pranešė, kad puodai buvo konfiskuoti.

Pareigūnai sakė gavę įsakymą, draudžiantį per prezidento vizitą turėti „nešiojamuosius garso įrenginius“, tarp kurių, matyt, buvo ir puodai.

Pastarosiomis dienomis demonstracijų dalyviai reiškė nepasitenkinimą E. Macrono pensijų reforma garsiai daužydami puodus. „Kiaušinius ir puodus naudoju gamindamas maistą“, – sakė E. Macronas, pradėdamas vizitą Pietų Prancūzijoje, ten protestuotojai iš tolo svaidė į valstybės vadovą kiaušinius ir bulves.

Opozicijos politikai šaipėsi, kad valstybė imasi priemonių prieš puodus.

„Ne puodai ves Prancūziją į priekį“, – trečiadienį Elzaso regione per trukšmingą protestą sakė E. Macronas. Į tai sureagavo tradicinių puodų gamintoja „Cristel“: „Pone prezidente, @cristelfrance mes gaminame puodus, kurie veda Prancūziją į priekį!“.

Tūkstančiai žmonių Prancūzijoje ketvirtadienį vėl protestavo prieš E. Macrono reformą, padidinusią pensinį amžių nuo 62 iki 64 metų. Vietoj didelių eitynių, kaip anksčiau, vyko įvairios mažesnės protesto akcijos. Šiauriniame Lilio mieste demonstrantai laikinai blokavo geležinkelio bėgius, o Paryžiuje profesinių sąjungų nariai žygiavo į „La Défense“ verslo rajoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.