JAV išdavė korupcija kaltinamą buvusį Peru prezidentą A. Toledą

Jungtinės Valstijos išdavė korupcija kaltinamą buvusį Peru prezidentą Alejandrą Toledą. Peru policija sekmadienį tviteryje paviešino A. Toledo nuotrauką, kurioje jis nufotografuotas tarptautiniame sostinės Limos oro uoste po to, kai buvo atskraidintas iš Los Andželo.

JAV išdavė korupcija kaltinamą buvusį Peru prezidentą A. Toledą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
JAV išdavė korupcija kaltinamą buvusį Peru prezidentą A. Toledą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-23 18:31

Be A. Toledo nuotraukoje matyti ir policijos vadas Jorgė Ángulas. Anot Peru žiniasklaidos, buvęs prezidentas turėtų būti uždarytas į areštinę.

Peru institucijos 2017 m. išdavė A. Toledo arešto orderį ir paprašė JAV jį išduoti. Buvęs prezidentas ir premjeras (2001–2006) kaltinamas paėmęs 20 mln. dolerių (18 mln. eurų) kyšį iš Brazilijos koncerno „Odebrecht“ už greitkelio „Interoceánica“ tarp abejų šalių tiesimą.

Jei bus nuteistas, jam gresia iki 20 metų kalėjimo. A. Toledas kaltinimus neigia. Jis pasidavė JAV institucijoms ir penktadienį atvyko į teismą Kalifornijos mieste San Chosė.

Su „Odebrecht“ susijusi afera laikoma didžiausiu Lotynų Amerikos korupcijos skandalu. JAV teisėsaugos vertinimu, koncernas dvylikoje šalių sumokėjo 785 mln. dolerių (734 mln. eurų) kyšių.

Neretai statybų projektai pabaigoje buvo brangesni nei planuota. „Interoceánica“ atkarpa Peru, pavyzdžiui atsiėjo ne, kaip planuota, 850 mln., o 2,1 mlrd. JAV dolerių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.